{edocs}13319.pdf,100%,600,link{/edocs}

Σχόλια  

#30 Mobile Application 06-10-2021 18:17
Thanks for your own hard work on this web site. Gloria enjoys participating in investigations and it's simple to grasp why. Many of us learn all relating to the powerful means you give good thoughts on the website and even inspire contribution from website visitors on that subject so our own princess has always been being taught a whole lot. Take pleasure in the rest of the new year. You're the one conducting a terrific job. blog
I always use url shortener
It is very helpful.
Παράθεση
#29 Mitch 04-11-2018 07:43
I have noticed you don't monetize your site,
don't waste your traffic, you can earn extra bucks every month.

You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details
simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Have a look at my blog: BestDebra: https://FollowTom.blogspot.se
Παράθεση
#28 ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ 29-07-2016 20:04
2) D-Dimer
Το πρόγραμμα να διενεργείται 4 φορές ετησίως, για το τέστ D-Dimer, σε κάθε διεξαγωγή να αναλύονται δύο διαφορετικά πραγματικά αναραίωτα δείγματα (και όχι αραιωμένα πλάσματα).





Με τιμή ,


ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ
Παράθεση
#27 ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ 29-07-2016 20:03
διαφορετικά και να μην επαναλαμβάνοντα ι. κατά την διάρκεια του προγράμματος στο έτος. Να το δηλώνει ο προμηθευτής

Τα ρεπόρτς να είναι κατανοητά ,να περιλαμβάνουν αξιολόγηση ανά αντιδραστήριο και ανά αναλυτή καθώς και αντιδραστηρίων /αναλυτή. Επίσης τα ρεπόρτς να περιλαμβάνουν οπωσδήποτε με Ζ Score για παρακολούθηση ιστορικού, σε μορφή τόσο με διαχρονική αναφορά όσο και στο βασικό επίπεδο.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα να περιλαμβάνει την αποστολή των προς εξέταση δειγμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, την ηλεκτρονική αποστολή των αντίστοιχων αποτελεσμάτων στον οργανισμό διοργάνωσης, την επεξεργασία των αποτελεσμάτων από τον οργανισμό, καθώς επίσης την διαδικτυακή αποστολή από τον οργανισμό εξατομικευμένων εκθέσεων απόδοσης και στατιστικών του εργαστηρίου, σύγκριση μεθόδων (peer to peer)
Να χορηγείται Ετήσιο πιστοποιητικό συμμετοχής
Tο εργαστήριο να μπορεί να αρχίσει άμεσα την συμμετοχή του και να την διακόπτει επίσης.
Ο προμηθευτή Ελλάδα και ο Οργανισμός που διενεργεί τα προγράμματα να είναι ανεξάρτητος από τον προμηθευτή και τον κατασκευαστή αντιδραστηρίων, αναλυτών, να είναι αμερόληπτος, μη κερδοσκοπικός ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότη τα και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.
Επίσης η προμηθεύτρια εταιρεία να έχει εμπειρία στον έλεγχο ποιότητας και να εξειδικεύεται καθαρά σε θέματα εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου ποιότητας και να μην εμπλέκεται με προμήθεια αντιδραστηρίων ή με θέματα εκπαίδευσης , εγκατάστασης για διαπίστευση ή πιστοποίηση των εργαστηρίων, ώστε να μην υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, για να εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία και αντικειμενικότη τα στην παροχή συμβουλών, για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων ποιότητας.
Επίσης να διαθέτει και προγράμματα μοριακών τεχνικών.
Να κατατεθεί πελατολόγιο στην Ελλάδα

1) PT, APTT, Fibrinogen
Το πρόγραμμα να διενεργείται 6 φορές Τα αποτελέσματα να αποστέλλονται σε δευτερόλεπτα ώστε να ελέγχονται άμεσα οι ίδιοι τύποι αναλυτών αλλά και σε INR για να συγκρίνονται με όλους τους αναλυτές. Σε κάθε αποστολή να αναλύονται τουλάχιστον δύο διαφορετικά δείγματα. Επίσης οι τιμές των δειγμάτων να βρίσκονται πολύ κοντά στα όρια κλινικού ενδιαφέροντος, ( π.χ.INR: 1.0-5.0).
Το εργαστήριο να μπορεί να αποστέλλει αποτελέσματα για τρεις αναλυτές χωρίς επιπλέον κόστος..
Παράθεση
#26 ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ 29-07-2016 20:02
σχημάτων εξωτερικής αξιολόγησης ποιότητας με τις απαιτήσεις του πρότυπου: EN ISO/IEC 17043:2010.

2) Πρόγραμμα για την εξωτερική αξιολόγηση ποιότητας δείκτη ερυθροκυττάρων ΔΕΚ / RET
4 συμμετοχές ανά έτος με manual μέθοδο ή άλλο πρόγραμμα συμβατό με όλες τις πλατφόρμες των αυτόματων αναλυτών με 1 δείγμα ή δύο δείγματα αντίστοιχα εναιωρήματος ερυθροκκυτάρων ανά αποστολή συμπεριλαμβανομ ένης απαραιτήτως της αναλυτικής, προαναλυτικής και μετά αναλυτικής φάσης


[Β] EΙΔΗ

1) PT, APTT, Fibrinogen



2) D-Dimer

[Β] ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ


Γενικές απαιτήσεις:

Η εταιρεία, προμηθευτής να προσφέρει υποχρεωτικά ολοκληρωμένη σειρά των κάτωθι προγραμμάτων εξωτερικής αξιολόγησης ποιότητας , προκειμένου το εργαστήριο να εξασφαλίζει:

Α) Συνεκτίμηση στα αποτελέσματα των διαφορετικών εξετάσεων

Β) Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των διαφορετικών εξετάσεων το εργαστήριο να βρίσκει άμεσα την απάντηση του από τον ίδιο προμηθευτή, ώστε ο ένας προμηθευτής να μην μετατοπίζει το πρόβλημα στον άλλο και το εργαστήριο να είναι σε θέση να λαμβάνει μια οριστική απάντηση γρήγορα, προς
επίλυση του προβλήματος.

Γ) Να γίνεται χρήση, εκπαίδευση και ερμηνεία ενός λογισμικού του ιδίου οίκου από το εργαστήριο , για την αποστολή αποτελεσμάτων και παραλαβή των ρεπόρτ- αναφορών.

Τα προγράμματα να είναι διαπιστευμένα με το νέο πρότυπο ΙSO 17043 : 2010
Τα προγράμματα αιμόστασης-πήξη ς να διενεργούνται 4-6 φορές ετησίως.
Σε κάθε διεξαγωγή να αναλύονται υποχρεωτικά τουλάχιστον δύο διαφορετικά δείγματα ώστε αφ ενός να ελέγχεται η απόδοση της εξέτασης σε δύο διαφορετικά επίπεδα και αφ ετέρου σε περίπτωση σφάλματος, το εργαστήριο να μπορεί να έχει μία ένδειξη αν το σφάλμα είναι ένα συστηματικό ή τυχαίο σφάλμα, για να προβεί αμέσως στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες .
Τα δείγματα να είναι πραγματικά αναραίωτα δείγματα (και όχι αραιωμένα )
Οι τιμές των δειγμάτων να βρίσκονται πολύ κοντά στα όρια κλινικού ενδιαφέροντος, ( π.χ.INR: 1.0-5.0). .Όλα τα δείγματα που θα αναλυθούν να είναι
Παράθεση
#25 ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ 29-07-2016 20:01
Όλα τα δείγματα που θα αναλυθούν να είναι διαφορετικά και να μην επαναλαμβάνοντα ι. κατά την διάρκεια του προγράμματος στο έτος..
Τα ρεπόρτς να είναι κατανοητά ,να δίνονται με αξιολόγηση ανά αντιδραστήριο και ανά αναλυτή καθώς και αντιδραστηρίων /αναλυτή. Επίσης τα ρεπόρτς να δίνονται και με Ζ Score ιστορικό οπωσδήποτε, σε μορφή τόσο με διαχρονική αναφορά όσο και στο βασικό επίπεδο.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα να περιλαμβάνει την αποστολή των προς εξέταση δειγμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, την ηλεκτρονική αποστολή των αντίστοιχων αποτελεσμάτων στον οργανισμό διοργάνωσης, την επεξεργασία των αποτελεσμάτων από τον οργανισμό, καθώς επίσης την διαδικτυακή αποστολή απο τον οργανισμό εξατομικευμένων εκθέσεων απόδοσης και στατιστικών του εργαστηρίου, σύγκριση μεθόδων (peer to peer)
Να δίνεται Ετήσιο πιστοποιητικό συμμετοχής.

Tο εργαστήριο να μπορεί να αρχίσει άμεσα την συμμετοχή του και να την διακόπτει επίσης.
Ο οργανισμός που θα διενεργεί το πρόγραμμα να είναι ανεξάρτητος, αμερόληπτος, μη κερδοσκοπικός ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότη τα και αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.
Να κατατεθεί πελατολόγιο, στα Ελληνικά Νοσοκομεία για τα συγκεκριμένα ειδη


1)Πρόγραμμα, για την Γενική Αίματος,

Εξωτερική .αξιολόγηση ποιότητας, για τις ακόλουθες παραμέτρους των αιματολογικών αναλυτών.Hb, HCT,MCH, MCHC,MCV,PLT,RB C, RDW ( red cell distribution with),WBC, cumulative patient means of MCH, MCHC and MCV. συμπεριλαμβανομ ένης απαραιτήτως της αναλυτικής, προαναλυτικής και μετά αναλυτικής φάσης.
Ο προμηθευτής να έχει την δυνατότητα προμήθειας και ανεξάρτητου εσωτερικού κοντρόλ, για άμεση επίλυση του προβλήματος ,σε περίπτωση απόκλισης των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου από τα αναμενόμενα. Να το δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση και να αναφέρει ποιο είναι το εσωτερικό κοντρόλ. που θα προμηθεύσει. Ο προμηθευτής να καταθέσει πελατολόγιο με τις κυριότερες παραδόσεις στα Ελληνικά Νοσοκομεία, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και αποδοχή εκτέλεσης της σύμβασης σε περίπτωση κατακύρωσης από τον οργανισμό που διενεργεί το πρόγραμμα.
Το ετήσιο πρόγραμμα να αποτελείται από 12 κύκλους. Σε κάθε κύκλο να αποστέλλονται τουλάχιστον δύο διαφορετικά δείγματα ώστε αφ ενός σε περίπτωση σφάλματος, το εργαστήριο να μπορεί να έχει μία ένδειξη αν το σφάλμα είναι τυχαίο ή συστηματικό και αφ ετέρου να διερευνώνται ταυτόχρονα δύο περιοχές με διαφορετικές τιμές.,
Επίσης να υπάρχει δυνατότητα του εργαστηρίου να επιλέξει τον αριθμό κύκλων και να το χρησιμοποιήσει σε δύο αναλυτές χωρίς επιπλέον κόστος. Τα ρεπόρτ να αναλύονται και με Ζ score. Βάσει της εγκυκλίου 919/ 16-02-2016 θα πρέπει για τον προμήθεια του ελέγχου ποιότητας ο προμηθευτής στην Ελλάδα και ο οργανισμός που διενεργεί το πρόγραμμα να είναι ανεξάρτητος από τον προμηθευτή και τον κατασκευαστή των αντίστοιχων αντιδραστηρίων, πιστοποιημένος με ISO 9001 : 2008, επίσης ο Οργανισμός να είναι διαπιστευμένος ως προς την διενέργεια
Παράθεση
#24 ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ 29-07-2016 20:00
τους και να ελέγχουν την ποιότητα των αντιδραστηρίων και τη σωστή λειτουργία των αναλυτών που προμηθεύονται

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την νέα Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας ΕΠΥ αρ Πρωτ 919., ο προμηθευτής στην Ελλάδα και ο κατασκευαστής του εξωτερικού και εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου θα πρέπει να είναι διαφορετικός από τον κατασκευαστή και προμηθευτή των αντίστοιχων αντιδραστηρίων και των αναλυτών ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενικότη τα του ελέγχου ποιότητας .
Προκειμένου ο εξωτερικός και ο εσωτερικός έλεγχος ποιότητας να διασφαλίζουν τα ελάχιστα standard ενός προγράμματος εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου ποιότητας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές που εφαρμόζονται για την επιλογή υλικών εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου ποιότητας, σας προτείνουμε τις ακόλουθες προδιαγραφές :


Συγκεκριμένα προτείνουμε :
[Α] EΙΔΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

1)Πρόγραμμα, για την Γενική Αίματος,
Εξωτερική αξιολόγηση ποιότητας, για τις ακόλουθες παραμέτρους των αιματολογικών αναλυτών: Hb, HCT, MCH, MCHC, MCV, PLT, RBC, RDW ( red cell distribution with), WBC, cumulative patient means of MCH, MCHC and MCV. συμπεριλαμβανομ ένης απαραιτήτως της αναλυτικής, προαναλυτικής και μετά αναλυτικής φάσης

2) Πρόγραμμα για την εξωτερική αξιολόγηση ποιότητας δείκτη ερυθροκυττάρων ΔΕΚ / RET
4 συμμετοχές ανά έτος με manual μέθοδο ή άλλο πρόγραμμα συμβατό με όλες τις πλατφόρμες των αυτόματων αναλυτών με 1 δείγμα ή δύο δείγματα αντίστοιχα εναιωρήματος ερυθροκκυτάρων ανά αποστολή συμπεριλαμβανομ ένης απαραιτήτως της αναλυτικής, προαναλυτικής και μετά αναλυτικής φάσης


[Α] ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Γενικές απαιτήσεις:

Η εταιρεία, προμηθευτής να προσφέρει υποχρεωτικά ολοκληρωμένη σειρά των κάτωθι προγραμμάτων εξωτερικής αξιολόγησης ποιότητας και να διαθέτει προϊόντα εσωτερικού έλεγχου ποιότητας, ώστε σε περίπτωση σφαλμάτων, το εργαστηριο να μπορεί να προμηθευτεί τα αντίστοιχα κοντρόλ προς επίλυση του προβλήματος
Τα προγράμματα να είναι διαπιστευμένα με το νέο πρότυπο ΙSO 17043 : 2010
Τo πρόγραμμα να εκτελείται 12 φορές ετησίως , σε κάθε διεξαγωγή να αναλύονται δύο διαφορετικά πραγματικά αναραίωτα δείγματα (και όχι αραιωμένα πλάσματα).Οι τιμές των δειγμάτων να βρίσκονται πολύ κοντά στα όρια κλινικού ενδιαφέροντος
Παράθεση
#23 ΑΛΦΑ ΜΕΝΤΙΚΑΛ ΑΕΒΕ 29-07-2016 20:00
29/07/2016

Προς Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Παναρκαδικό Τρίπολης “Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ”

Γραφείο προμηθειών

Θέμα : Προτάσεις για τη δημόσια διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιματολογικού με συνοδό εξοπλισμό.

Στα πλαίσια της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων για τη δημόσια διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιματολογικού αναλυτή με συνοδό εξοπλισμό , θα θέλαμε να επισημάνουμε τη σημασία διεξαγωγής εξωτερικού και εσωτερικού ελέγχου ποιότητας ,

1. για την εγκυρότητα της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων σας ,
2. για την εφαρμογή της εγκυκλίου της ΕΠΥ Αρ.Πρωτ 919, 16/02/2016 με την οποία επιβάλλεται ο εσωτερικός και εξωτερικός ποιοτικός έλεγχος, και μάλιστα από ανεξάρτητο κατασκευαστή και προμηθευτή
3. και τέλος ως προαπαιτούμενο στα πλαίσια πιστοποίησης – διαπίστευσης των εργαστηρίων σύμφωνα με το νέο πρότυπο του ISO 15189.

Επίσης επειδή ένα σημαντικό κονδύλι πρόκειται να διατεθεί για τη διενέργεια διαγωνισμού για προμήθεια αντιδραστηρίων αιματολογικού αναλυτή , πιστεύουμε πως αφενός για να εξασφαλιστεί η σωστή αξιοποίησή του κονδυλίου αυτού και συνεπώς η σωστή διαχείρισή του και αφετέρου η βελτιστοποίηση της ποιότητας των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, είναι απαραίτητο στα είδη που θα ζητούνται

1ον.Nα προστεθεί ξεχωριστός πίνακας με δύο είδη που θα περιλαμβάνει:

Α. Είδος : Εξωτερικό έλεγχο ποιότητας, από ανεξάρτητο προμηθευτή και κατασκευαστή με συγκεκριμένη ποσότητα και συγκεκριμένη προβλεπόμενη δαπάνη.

Β. Είδος: Εσωτερικό έλεγχο ποιότητας, από ανεξάρτητο προμηθευτή και κατασκευαστή, με συγκεκριμένη ποσότητα και προβλεπόμενη δαπάνη

2ον. Επίσης προτείνουμε ο εξωτερικός και ο εσωτερικός έλεγχος ποιότητας να ζητηθούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ανεξάρτητη προβλεπόμενη δαπάνη , η οποία θα αφαιρεθεί από το υπάρχον εγκεκριμένο κονδύλι για να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον δαπάνη το νοσοκομείο , ώστε τα εργαστήρια να διασφαλίζουν την αντικειμενικότη τα και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων
Παράθεση
#22 ABBOTT LABORATORIES HELLAS ΑΒΕΕ 29-07-2016 12:03
3. Στην προδιαγραφή 6 αναφέρεται: «Να έχει την δυνατότητα μέτρησης εμπύρηνων ερυθρών σε απόλυτο αριθμό και ποσοστό. Η μέτρηση τους να γίνεται σε κάθε γενική αίματος χωρίς την χρήση επιπλέον αντιδραστηρίων από αυτά της γενικής αίματος για λόγους οικονομίας.»
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στην προδιαγραφή 4, η μέτρηση των εμπύρηνων ερυθρών σε κάθε γενική αίματος θα αυξήσει σημαντικά το κόστος της γενικής αίματος για το Νοσοκομείο σας. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι είναι σημαντικό ο προσφερόμενος αιματολογικός αναλυτής να μπορεί να επισημαίνει την ύπαρξη εμπύρηνων ερυθρών με ειδική σήμανση για να μπορεί έπειτα το εργαστήριο να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτών και να μετρά τον αριθμό τους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ο προσφερόμενος αιματολογικός αναλυτής να μπορεί να παρέχει διορθωμένο τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων όταν υπάρχουν εμπύρηνα ερυθρά στο δείγμα.
Συνεπώς ζητάμε την τροποποίηση της συγκεκριμένης προδιαγραφής ως εξής:
«Να έχει την δυνατότητα μέτρησης εμπύρηνων ερυθρών σε απόλυτο αριθμό και ποσοστό ή να εξασφαλίζεται τεκμηριωμένα ότι ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων δεν επηρεάζεται από την παρουσία στα δείγματα εμπύρηνων ερυθρών.»
4. Στην προδιαγραφή 15 αναφέρεται: «Να διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της στάθμης των αντιδραστηρίων και αποβλήτων με σκοπό την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών. Να προστατεύεται από την αναρρόφηση πηγμάτων με φίλτρο για να μην διακόπτεται η ομαλή λειτουργία της ρουτίνας.»
Στην συγκεκριμένη προδιαγραφή ζητείται ορθώς ο προσφερόμενος αιματολογικός αναλυτής να προστατεύεται από την αναρρόφηση πηγμάτων για να μην διακόπτεται η ομαλή λειτουργία της ρουτίνας αλλά στην συνέχεια αναφέρεται συγκεκριμένος τρόπος που πραγματοποιείτα ι από συγκεκριμένο αιματολογικό αναλυτή συγκεκριμένης εταιρείας. Θεωρούμε ότι το ζητούμενο στην συγκεκριμένη προδιαγραφή θα πρέπει να είναι η προστασία του αναλυτή από τα πήγματα και η κάθε εταιρεία να αναφέρει και να αποδεικνύει τον τρόπο που το πραγματοποιεί και όχι να ζητά συγκεκριμένο τρόπο για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Συνεπώς ζητάμε την τροποποίηση της συγκεκριμένης προδιαγραφής ως εξής:
«Να διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της στάθμης των αντιδραστηρίων και αποβλήτων με σκοπό την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών. Να προστατεύεται από την αναρρόφηση πηγμάτων για να μην διακόπτεται η ομαλή λειτουργία της ρουτίνας. Να περιγραφεί ο τρόπος.»
Για την
Abbott Diagnostics
Κλάδος της Abbott Laboratories ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
Παράθεση
#21 ABBOTT LABORATORIES HELLAS ΑΒΕΕ 29-07-2016 12:03
3. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ (1) ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
1. Στην προδιαγραφή 4 αναφέρεται: «Να μετρά ή να υπολογίζει αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του χειριστή, τις παρακάτω παραμέτρους διαγνωστικής σημασίας σε κάθε γενική αίματος: Αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων (WBC), Αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBC), Αιματοκρίτη, Αιμοσφαιρίνη, Μέση πυκνότητα αιμοσφαιρίνης, Εύρος κατανομής ερυθρών, Μέση συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης κατά ερυθροκύτταρο, Μέσο όγκο ερυθρών, Αριθμό αιμοπεταλίων, Εύρος κατανομής αιμοπεταλίων, Αιμοπεταλιοκρίτ η, Απόλυτο αριθμό και ποσοστό εμπύρηνων ερυθρών, Μέσο όγκο αιμοπεταλίων.»
Στην συγκεκριμένη προδιαγραφή ζητείται ο προσφερόμενος αιματολογικός αναλυτής να μπορεί να μετρά τον απόλυτο αριθμό και ποσοστό των εμπύρηνων ερυθρών. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση αυξάνει το κόστος της γενικής αίματος για το Νοσοκομείο σας περιορίζοντας την ευρεία συμμετοχή εταιρειών και αιματολογικών αναλυτών. Θεωρούμε ότι το ζητούμενο στην συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να αποτελεί ότι ο προσφερόμενος αιματολογικός αναλυτής να έχει την δυνατότητα να επισημαίνει την ύπαρξη εμπύρηνων ερυθρών και να διορθώνει αυτόματα τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων.
Συνεπώς ζητάμε την τροποποίηση της συγκεκριμένης προδιαγραφής ως εξής:
«Να μετρά ή να υπολογίζει αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του χειριστή, τις παρακάτω παραμέτρους διαγνωστικής σημασίας σε κάθε γενική αίματος: Αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων (WBC), Αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων (RBC), Αιματοκρίτη, Αιμοσφαιρίνη, Μέση πυκνότητα αιμοσφαιρίνης, Εύρος κατανομής ερυθρών, Μέση συγκέντρωση αιμοσφαιρίνης κατά ερυθροκύτταρο, Μέσο όγκο ερυθρών, Αριθμό αιμοπεταλίων, Εύρος κατανομής αιμοπεταλίων, Αιμοπεταλιοκρίτ η, Μέσο όγκο αιμοπεταλίων.»
2. Στην προδιαγραφή 5 αναφέρεται: «Να έχει δυνατότητα μέτρησης δικτυοερυθροκυτ τάρων και συγκεκριμένα:
• Ποσοστό % δικτυοερυθροκυτ τάρων
• Απόλυτος αριθμός δικτυοερυθροκυτ τάρων
• Μέσος όγκος ΔΕΚ»
Επίσης η συγκεκριμένη προδιαγραφή αποκλείει την ευρεία συμμετοχή εταιρειών και αιματολογικών αναλυτών αυξάνοντας το κόστος της γενικής αίματος χωρίς ουσιαστικό πρακτικό όφελος για το Νοσοκομείο σας. Ο μέσος όγκος ΔΕΚ είναι μία παράμετρος με περιορισμένη κλινική αξία σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία και για αυτό το λόγο δεν προσφέρεται από όλες τις εταιρείες και όλους τους αιματολογικούς αναλυτές. Θεωρούμε ότι η ζήτηση της συγκεκριμένης προδιαγραφής θα περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό χωρίς κανένα πρακτικό όφελος για το Νοσοκομείο σας. Θα θέλαμε επίσης να αναφέρουμε ότι η αμφισβήτηση της κλινικής αξίας της συγκεκριμένης παραμέτρου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πολλά Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία της Ελλάδος δεν την απαιτούν για τα εργαστήρια τους.
Συνεπώς ζητάμε την τροποποίηση της συγκεκριμένης προδιαγραφής ως εξής:
«Να έχει δυνατότητα μέτρησης δικτυοερυθροκυτ τάρων και συγκεκριμένα:
• Ποσοστό % δικτυοερυθροκυτ τάρων
• Απόλυτος αριθμός δικτυοερυθροκυτ τάρων»
(συνέχεια)
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση