Εκτύπωση

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0pt 5.4pt 0pt 5.4pt; mso-para-margin:0pt; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} table.MsoTableGrid {mso-style-name:"Πλέγμα πίνακα"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; border:solid windowtext 1.0pt; mso-border-alt:solid windowtext .5pt; mso-padding-alt:0pt 5.4pt 0pt 5.4pt; mso-border-insideh:.5pt solid windowtext; mso-border-insidev:.5pt solid windowtext; mso-para-margin:0pt; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

ΛΗΞΗ 19/03/2013

Τρίπολη,  04/03/2013

Θέμα: Συλλογή ειδών και ποσοτήτων που θα λειτουργήσουν ως παρακαταθήκες για το έτος 2013.

Κατατίθεται πίνακας με ορθοπαιδικά υλικά που κρίνονται απαραίτητα για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών περιπτώσεων και επιπλοκών σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας, με κατάγματα ή κακώσεις μαλακών μορίων που απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση.

Τα εν λόγω υλικά πρέπει να διατίθενται στο Νοσοκομείο μας, δεδομένου ότι η προμήθεια τους δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αφού η έδρα των προμηθευτών για τα παρακάτω υλικά βρίσκεται στην Αθήνα. Για τα υλικά που θα βρίσκονται στο Νοσοκομείο το προσωπικό του χειρουργείου θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο για την χρήση τους.

Για ορισμένα υλικά, τα οποία λόγω κόστους δεν είναι δυνατή η διάθεση τους στο Νοσοκομείο, θα πρέπει να υπάρχει δέσμευση από τον εκάστοτε προμηθευτή για την διάθεση τους εντός 24ώρου μετά την παραγγελία τους και την διάθεση εξειδικευμένου υπάλληλου, ο οποίος μετά από έγκριση της Διοίκησης θα παρευρίσκεται στο χειρουργείο και θα βοηθά το νοσηλευτικό προσωπικό στην χρήση των εργαλείων και τη συνδεσμολογία του συστήματος, στη καταχώριση υλικών κλπ. Όλα τα υλικά πρέπει να συνοδεύονται με τα απαιτούμενα εργαλεία του ίδιου κατασκευαστικού οίκου.

Τα υλικά Εσωτερικής και Εξωτερικής Οστεοσύνθεσης πρέπει να συνδυάζονται μόνο με τα αντίστοιχα υλικά του ίδιου συστήματος ή συστημάτων ενός κατασκευαστικού οίκου..

 

Α/Α

ΤΥΠΟΣ ΥΛΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

1

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Μονόπλευρο σύστημα το οποίο θα αποτελείται από ελαφρύ πλαίσιο δύο ή τριών τμημάτων συνδεδεμένων μεταξύ τους με ειδικούς σφικτήρες που θα διευκολύνουν τον χειρισμό κατά την διαδικασία της ανάταξης. Στις άκρες θα υπάρχουν σφαιρικές αρθρώσεις (ball joints) όπου και θα καταλήγουν οι συγκρατητήρες βελονών οι οποίοι θα πρέπει να έχουν δυνατότητα εκτός από παράλληλη και ανεξάρτητης τοποθέτησης βελονών για εύκολη εισαγωγή στην περιοχή του λαγονίου όπου υπάρχει περιορισμένος χώρος. Θα πρέπει τέλος να υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής προσθέτων τμημάτων στο σύστημα για περιπτώσεις ασθενών με μεγαλύτερη σωματική διάπλαση.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

2

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ

ΜΑΚΡΩΝ ΟΣΤΩΝ

(ΒΡΑΧΙΟΝΙΟ, ΜΗΡΟΣ, ΚΝΗΜΗ)

Μονόπλευρο σύστημα πλαίσιο, ακτινοδιαπερατό για δυνατότητα λήψης ακτινογραφίας στην περιοχή του κατάγματος. Να αποτελείται από κεντρικό σώμα και πλαϊνά τμήματα συγκράτησης βελονών που θα αρθρούται μεταξύ τους με σφαιρική άρθρωση (ball joint) με εύρος κίνησης πάνω από 40ο για δυνατότητα ανάταξης του κατάγματος. Τα πλαϊνά τμήματα να είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε οι βελόνες να μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια, κάθετα, με κλίση ή σε συνδυασμό οριζόντιας με κάθετη τοποθέτηση. Ο συμπιεστήρας του συστήματος να έχει μηχανισμό μικροκίνησης για ελεγχόμενη δυναμοποίηση κατά την φόρτιση. Να διατίθεται σε όλα τα μεγέθη και να έχει τη δυνατότητα να συνδυάζεται με κυκλικά συστήματα.

ΔΥΟ (2) ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 

3

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΚΡΩΝ ΟΣΤΩΝ

(ΒΡΑΧΙΟΝΙΟ, ΑΝΤΙΒΡΑΧΙΟ, ΜΗΡΟΣ, ΚΝΗΜΗ,)

ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΕΛΟΝΩΝ

Πλαίσιο μονόπλευρης και αμφίπλευρης τοποθέτησης, ακτινοδιαπερατό για δυνατότητα λήψης ακτινογραφίας στην περιοχή του κατάγματος., το οποίο θα αποτελείται από ράβδους κατασκευασμένες από συμπιεσμένα ανθρακονήματα πάχους 1,4cm, συνδετικά ράβδων με ράβδο και συνδετικά ράβδων με βελόνες διάφυσης διαμέτρου 6,5 και 4,0mm για περιπτώσεις τοποθέτησης σε πολυτραυματίες, επιπλεγμένα κατάγματα καθώς και σε ασθενείς με κατάγματα συνοδευόμενα από κρανιακές και πνευμονικές επιπλοκές όπου απαιτείται ταχεία εφαρμογή εξωτερικής οστεοσύνθεσης με τοποθέτηση βελονών σε οποιοδήποτε σημείο του οστού. Θα πρέπει να διατίθενται κυλινδρικές βελόνες διαμέτρου 4,0mm με μήκη σπειράματος 50 και 80mm, καθώς και εργαλείο-οδηγός για παράλληλη τοποθέτηση των βελονών σε περίπτωση αλλαγής με μονόπλευρο πλαίσιο.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

4

ΚΥΚΛΟΤΕΡΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΚΡΩΝ ΟΣΤΩΝ

ΜΗΡΟΣ- ΓΟΝΑΤΟΣ - ΚΝΗΜΗ

ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ (ΥΒΡΙΔΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

Κυκλοτερές σύστημα το οποίο θα μπορεί να συνδυάσει δακτυλίους ενωμένους μεταξύ τους με 3 ράβδους ανάταξης ή 3 ράβδους με σπείραμα μεταβλητών μηκών ή δακτύλιο με μονόπλευρο σύστημα εξωτερική οστεοσύνθεση (υβριδικό σύστημα) ανάλογα με το είδος του κατάγματος.

Οι δακτύλιοι θα πρέπει να διατίθενται σε διάφορες διαμέτρους, να φέρουν ειδικούς συγκρατητήρες υποδοχής έως και 3 παράλληλων βελονών KIRSCHNER και να μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτούς πρόσθετοι ανεξάρτητοι συγκρατητήρες KIRSCHNER ή βελονών φλοιού. Θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με ειδικά spacers 2 ή και παραπάνω δακτυλίων για πρόσθετη σταθεροποίηση σε εξειδικευμένες περιπτώσεις συντριπτικών καταγμάτων.

Οι ράβδοι ανάταξης που θα συνδέουν τους δακτυλίους θα πρέπει να φέρουν σφαιρικές αρθρώσεις (ball joints) όπου θα διευκολύνουν τον χειρισμό κατά την ανάταξη του κατάγματος, να έχουν δυνατότητα διάτασης τουλάχιστον έως 4 cm και να διαθέτουν μικρομετρικό μηχανισμό που θα επιτρέπει συμπίεση ή διάταση ανάλογα με το επίπεδο του άξονα που θα πρέπει να αποκατασταθεί κατά περίπτωση.

Θα πρέπει τέλος να διατίθεται ειδικός συγκρατητήρας βελονών ο οποίος θα προσαρμόζεται στον κεντρικό ή περιφερικό δακτύλιο κατά περίπτωση και θα δέχεται 2 ή 3 κωνικές βελόνες φλοιού διαμέτρου 6,5mm για σταθεροποίηση στην διάφυση του οστού.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

5

ΚΥΚΛΟΤΕΡΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΥΠΟΥ ILLIZAROV ΜΑΚΡΩΝ ΟΣΤΩΝ

ΜΗΡΟΣ- ΓΟΝΑΤΟΣ - ΚΝΗΜΗ

ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ

Να διαθέτει δακτυλίους αλουμινίου: ενός (1 ) κύκλου και ½ κύκλου διαμέτρων 80, 100, 120, 130, 140,150, 160, 170, 180, 200, 220, 240 mm. και 5/8 κύκλου διαμέτρων 100, 120, 130, 140, 150, 160, 170, 180, 200 mm , δακτυλίους πέλματος αλουμινίου διαμέτρων 100, 120, 130, 140, 150, 160, 180, 200 mm με δυνατότητα προσαρμογής πλάκας επεκτάσεως 3, 5 και 7 οπών και τμήματα δακτυλίων αλουμινίου διαμέτρων 90 και 120 mm δύο διαστάσεων. (Short και Long)

Να διαθέτει αρθρωτά τμήματα εσωτερικό και εξωτερικό 100 mm και αρθρωτά τμήματα 2 κατευθύνσεων

Να διαθέτει γωνιώδη διατατήρα 100 και 150mm και τηλεσκοπικούς διατατήρες 70, 100, 150, 200 mm και πλάκες προέκτασης 2, 3, 4, 5 οπών.

Να διαθέτει συγκρατητήρες βελονών (Half Pin) 1, 2, 4 οπών (Θέσεων), Kirchner με και χωρίς ελαία 1,8 mm και μπουλόνια συγκρατήσεως σύρματος Kirschner και βελονών (Half Pin)

Να διαθέτει ροδέλλες με εγκοπή και κωνικό ζευγάρι

Να διαθέτει Ράβδους με σπείραμα με δυνατότητα χειρισμού τους με κατσαβίδι Allen 60, 85, 115, 165, 200, 300, 400 mm

Να διαθέτει Spacers 10/30 mm, 15/35mm, 20/40mm, 25/45mm, 30/50mm

Να διαθέτει Βελόνες αυτοκόπτουσες 4, 5, 6 mm

Οι δακτύλιοι να μπορούν να συνδέονται με σώμα μονόπλευρο ακτινοδιαπερατό για σχηματισμό υβριδίου για περιπτώσεις τραύματος

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

6

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΕΩΝ.

Μονόπλευρο πλαίσιο που να αποτελείται από ράβδο πάνω στην οποία θα ολισθαίνουν 2 ή 3 συγκρατητήρες βελονών ανάλογα με το αν θα πρόκειται για απλή επιμήκυνση ή περίπτωση με αντιμετώπιση οστικού ελλείμματος . Οι ράβδοι θα πρέπει να διατίθενται σε σειρά μεγεθών ανάλογα με το μήκος της επιμήκυνσης που χρειάζεται να αποκατασταθεί και το μέγεθος του ασθενή και να μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτές ειδικά παρελκόμενα εξαρτήματα για εξειδικευμένες περιπτώσεις όπως : α) διόρθωση άξονα σε πολλά επίπεδα,

β) οδηγός για ακριβή διόρθωση με οστεοτομία, γ) μικρομετρική διόρθωση σε έναν άξονα με συμπιεστήρα καθώς και δ) συγκρατητήρες σταθεροί ή με σφαιρική άρθρωση για οριζόντια τοποθέτηση βελονών στις μεταφύσεις.

Απαραίτητη είναι η προσκόμιση εργασιών όπου θα αναφέρεται ο πρωτότυπος τίτλος του εργοστασίου με μακροχρόνια καλά αποτελέσματα δημοσιευμένα σε έγκυρα ορθοπεδικά περιοδικά (JBJS, Injury, Journal Of Orthopedic trauma κ.λ.π.)

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

7.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΑΓΚΩΝΑ

Μονόπλευρο σύστημα το οποίο θα αποτελείται από δύο τμήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους με ειδικό σφικτήρα και θα καταλήγει σε σφαιρικές αρθρώσεις (ball joints) όπου θα αρθρούνται συγκρατητήρες βελονών.

Το σύστημα θα πρέπει να διαθέτει μικρομετρικό μηχανισμό που να επιτρέπει αρθροδιάταση καθώς και ειδικά spacers πάνω στα οποία εφόσον τοποθετηθεί ο ανάλογος συμπιεστήρας να επιτρέπεται παθητική κίνηση κάμψης- έκτασης στον αγκώνα ανάλογα με την διαδικασία συμπίεσης ή διάτασης που θα υφίσταται η συσκευή.

Θα πρέπει τέλος να διατίθεται ειδικός συγκρατητήρας βελονών με εκτεταμένη κίνηση στην άρθρωση για διευκόλυνση στην τοποθέτηση των βελονών στην περιοχή της ωλένης.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

8

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΠΗΧΕΟΚΑΡΠΙΚΗΣ

Μονόπλευρο σύστημα, ακτινοδιαπερατό για δυνατότητα λήψης ακτινογραφίας στην περιοχή του κατάγματος, που να αποτελείται από μία ή δύο ράβδους στις οποίες θα ολισθαίνουν συγκρατητήρες βελονών και θα συνδέονται μεταξύ τους με μια ή δυο σφαιρικές αρθρώσεις (ball joint) για δυνατότητα ανάταξης και κίνησης μετεγχειρητικά στην περιοχή της άρθρωσης.

Οι συγκρατητήρες βελονών θα πρέπει να ολισθαίνουν επάνω σε ειδική πλατφόρμα η οποία θα δέχεται τα φορτία κατά την ανάταξη. Η συσκευή θα πρέπει να μπορεί να δέχεται παρελκόμενα για περιπτώσεις όπως οστεοτομίας & διόρθωσης ραιβότητας, κάταγμα ωλένης , καθώς και εξάρτημα για δυνατότητα συμπίεσης ή διάτασης.

ΔΥΟ (2) ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 

9

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΟΣΤΩΝ

Μονόπλευρα πλαίσια τα οποία να χρησιμοποιούνται για κατάγματα μετακαρπίων , φαλαγγών και μεταταρσίων.

Να διαθέτουν συγκρατητήρες αυτοκόπτουσων βελονών 1,6 & 2mm κατά προτίμηση και ειδικά μπουλόνια που να παρέχουν δυνατότητα συμπίεσης ή διάτασης.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

10

ΒΕΛΟΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΕΩΝ

Να είναι από Ανοξείδωτο Χάλυβα, κωνικές, με πλήρη σειρά διαμέτρων 5 – 6,5 mm αλλά και 4,5 – 3,5 – 3 - 2 - & 1,6mm , για περιπτώσεις παιδιατρικών ασθενών καθώς και καταγμάτων πηχεοκαρπικής και δακτύλων καθώς και με πλήρη σειρά μεγεθών που να καλύπτουν την οιαδήποτε ιδιομορφία πάχους μαλακών μορίων και οστού.

Να υπάρχει διαθέσιμη σειρά αυτοκόπτουσων βελόνων για τοποθέτηση στην λεκάνη και σε πολυτραυματίες καθώς και διαθέσιμη σειρά βελόνων με επικάλυψη υδροξυαπατίτη στο σπείραμά τους για να ενισχύουν την σταθεροποίηση σε περιπτώσεις οστεοπορωτικών οστών.

 

8

ΒΕΛΟΝΕΣ KIRSCHNER ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΤΕΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

Οι βελόνες Kirschner να είναι από Ανοξείδωτο Χάλυβα, να έχουν διάμετρο 2mm και να διατίθενται με ελαία στην άκρη ή στο μέσον καθώς και βελόνες χωρίς ελαίαχωρίς ελαία.

 

ΥΛΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

 

1

ΟΛΙΣΘΑΙΝΩΝ ΗΛΟΣ ΙΣΧΙΟΥ ΤΥΠΟΥ DHS

Ολισθαίνοντες ήλοι, από Ανοξείδωτο Χάλυβα, για διατροχαντήρια κατάγματα μηριαίου με πλάκες με γωνία 135°, 140°, 145° και 150ο. Οι πλάκες να είναι 2 έως 12 οπών. Όλες οι πλάκες να έχουν μήκος 48mm έως 208mm, πλάτος 19mm και πάχος 6mm. Οι πλάκες να δέχονται βίδες 4,5mm και 6mm και να έχουν βελόνες οδηγούς διαμέτρου 2,5mm και μήκους 230mm και σπείραμα στο αιχμηρό άκρο.

ΔΥΟ (2) ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 

2

ΟΛΙΣΘΑΙΝΩΝ ΗΛΟΣ ΜΗΡΙΑΙΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΝ DCS

ΠΛΑΚΕΣ ΜΗΡΙΑΙΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΝ γωνίας 95° ολισθαίνοντος ήλου με αυτοσυμπιέζουσες οπές από Ανοξείδωτο Χάλυβα, με μήκος βαρελοειδούς άκρου 25mm, σε διάφορα μήκη από 100mm έως 370mm και οπές 6-22.Πάχος πλάκας 6mm και πλάτος 17mm.

Ολισθαίνων ήλος σε διαφόρα μήκη 50mm-145mm από ανοξείδωτο χάλυβα , μήκους σπειράματος 24mm, διαμ.12,5mm., απόσταση μεταξύ των σπείρών 3mm, διαμ. Αυλού 2,8mm. Τα υλικά είναι σε διπλή αποστειρωμένη συσκευασία.

Βίδα συμπίεσης του ήλου από ανοξείδωτο χάλυβα συνολικού μήκους 36mm, μήκος σπειράματος 25mm .

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΙ ΗΛΟΙ

 

1

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΝΤΑ ΔΙΑΥΧΕΝΙΚΟ ΗΛΟ

Ενδομυελικός ήλος μηριαίου οστούν περιτροχαντηρίων καταγμάτων, με γωνία αυχένα 125º, 130º και 135º. Ο ήλος διατίθεται σε δύο τύπους: κοντός με διάμετρο 10, 11 και 12mm και με μήκη 180, 200, 220, 240mm και μακρύς ανατομικός με διάμετρο 10, 11 και 12mm και με μήκη 280 έως 460mm (ανά 15mm). Δύναται η χρησιμοποίηση βίδας τροχαντήρα με διάμετρο 10.5mm, σε μήκη από 75 έως 140mm (ανά 5mm), η οποία ασφαλίζει με βίδα εισόδου από το κεντρικό τμήμα του ήλου και περιφερικής ασφάλισης, δυναμικής και στατικής με βίδες διαμέτρου 4.8mm, σε μήκη από 25 έως 100mm. Η κεντρική διάμετρος του ήλου είναι 16mm, με συνέπεια την εύκολη και ασφαλή εισαγωγή του. Ο ήλος παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισής του με τάπα στο κεντρικό σημείο του, που διευκολύνει στην εύκολη εξαγωγή του. Ο ήλος ασφαλίζει με την βοήθεια εξωτερικού οδηγού κεντρικής και περιφερικής σκόπευσης και διατίθενται από ανοξείδωτο χάλυβα ή τιτάνιο.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

2

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ

ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΝΤΑ ΔΙΑΥΧΕΝΙΚΟ ΗΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΙΚΟ ΗΛΟ

Ήλοι κεφαλής μηριαίου από κράμα τιτανίου Ti6Al4V, για διατροχαντήρια και υποτροχαντήρια κατάγματα. Να διατίθενται σε διαμέτρους 10 mm, 12 mm και 14 mm και γωνίες 125°, 130° και 135ο. Η διαμέτρος της κεφαλής να είναι 16,5 mm και το μήκος του ήλου να είναι από 180mm έως 460mm. Να διαθέτουν μία (1) βίδα συγκράτησης της κεφαλής με μηχανισμό ολίσθησης για δυναμική συμπίεση και ένα αντιστροφικό καρφί για να συγκρατεί και να αποτρέπει τις στροφικές κινήσεις. Να είναι συμπαγείς, να έχουν μυτερό άκρο και να φέρουν αύλακες κατά μήκος του ήλου για πιο εύκολη εισχώρηση και μεγαλύτερο ελαστικότητα. Να έχουν εξωτερικό οδηγό για μήκος 180mm και 220mm και περιφερικές βίδες για στατική και δυναμική συμπίεση.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

3

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ

ΜΕ ΔΥΟ ΟΛΙΣΘΑΙΝΟΝΤΕΣ ΔΙΑΥΧΕΝΙΚΟΥΣ ΗΛΟΥΣ

Σύστημα οστεοσύνθεσης με ήλους για βασοαυχενικά, περιτροχαντήρια και υποτροχαντήρια κατάγματα του ισχίου. Το σύστημα να αποτελείται από τον ήλο, σειρά κεφαλικών βιδών και βιδών διάφυσης τα οποία να διατίθενται αποστειρωμένα, σε ατομική συσκευασία. Να είναι κατασκευασμένο από βιοσυμβατό κράμα τιτανίου. Ti6Al4V Eli (ASTM F-136). Ο ήλος να έχει γωνία αυχένα-διάφυσης 130ο, γωνία διάφυσης 5ο, να διατίθεται σε μήκη από 195mm έως και 240mm και να διαθέτει εγκοπή μήκους 30mm στο περιφερικό τμήμα που να ελαττώνει τη δυσκαμψία του άκρου (tip), ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος κατάγματος του μηριαίου κατά την εισαγωγή του ήλου. Η διάμετρος του ήλου στο εγγύς τμήμα να είναι έως 13,5mm και στο άπω τμήμα 10mm, ώστε να προσαρμόζεται σε στενούς αυλούς με τον ελάχιστο δυνατό ή και καθόλου γλυφανοισμό (reaming). Να διαθέτει 2 οπές για κεφαλικές βίδες και μία οπή για βίδα στή διάφυση. Επίσης, 1 μάτι και 1 οπή για το πώμα προστασίας. Η κεφαλική βίδα να διατίθεται σε 9 τουλάχιστον μεγέθη. Το τμήμα εισαγωγής της να έχει διάμετρο 7,5mm. Οι βίδες να είναι οδηγούνται χωρίς προηγούμενο φρεζάρισμα το σπείραμα να έχει προφίλ «γρήγορης εισαγωγής» (self drilling) και να είναι αυτοκόπτουσες (self tapping). . Η περιφερική βίδα διάφυσης να διατίθεται σε 4 τουλάχιστον μεγέθη.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

4

ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΔΙΑΦΥΣΗΣ ΜΗΡΙΑΙΟΥ

Ήλοι ανατομικοί οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν 6 κεντρικές οπές ασφάλισης: 2 λοξής κατεύθυνσης, 2 εγκάρσιας κατεύθυνσης και 2 με γωνία 135ο για τοποθέτηση στην κεφαλή του μηριαίου και 3 περιφερικές οπές εγκάρσιας κατεύθυνσης.

Να διατίθενται σε μεγέθη διαμέτρου 9, 10, 11 και 12mm με μήκη από 275 έως και 475mm. Οι ήλοι διαμέτρου πάνω από 9mm θα πρέπει να είναι αυλοφόροι (cannulated).

Οι βίδες ασφάλισης του ήλου να διατίθενται σε διάμετρο 4,8mm με σπείραμα στην περιοχή του εγγύς φλοιού standard και για αναθεώρηση και μήκη από 25 έως και 110mm με ανά 5mm διαβάθμιση.

Οι βίδες τοποθέτησης στο κεντρικό άκρο του ήλου να διατίθενται σε μεγέθη 0, 10 και 20mm.

Όλα τα υλικά θα πρέπει να διατίθενται σε αποστειρωμένη συσκευασία με χρωματικό κώδικα.

Τα εργαλεία τοποθέτησης να είναι τέτοια που να επιτρέπουν στόχευση των περιφερικών βιδών μέσω ειδικού εξωτερικού σκοπεύτρου χωρίς την χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος προς όφελος του χειρούργου , των συνεργατών του αλλά και του ιδίου του ασθενή ενώ θα πρέπει να διαθέτουν χρωματικό κώδικα ίδιο με το εμφύτευμα για διευκόλυνση του προσωπικού κατά την εργαλειοδοσία.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

5

ΑΝΑΣΤΡΟΦΟΣ ΉΛΟΣ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΒΙΔΩΝ

Ανάστροφος ενδομυελικός ήλος ανατομικός με κεντρική και περιφερική καθήλωση με εξωτερικό οδηγό. Να διατίθεται σε διάφορα μήκη.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

6

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΚΝΗΜΗΣ

Ήλοι, κράματος τιτανίου, ευθείς οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν 4 κεντρικές οπές ασφάλισης λοξής κατεύθυνσης και 4 περιφερικές οπές, 2 προσθοπίσθιας και 2 από τα έσω προς τα έξω κατεύθυνσης, η δε περιφερικότερη οπή θα πρέπει να απέχει 5mm από το τέλος του ήλου ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν κατάγματα κάτω τριτημορίου κνήμης.

Να διατίθενται σε μεγέθη διαμέτρου 8, 9, 10 και 11mm με μήκη από 275 έως και 410mm. Ο ήλος διαμέτρου 8mm θα πρέπει να είναι συμπαγής για χρήση χωρίς γλυφανισμό, ενώ οι μεγαλύτερης διαμέτρου να διαθέτουν εσωτερικό αυλό (canulated) για χρήση με γλυφανισμό.

Οι βίδες ασφάλισης του ήλου να διατίθενται σε διάμετρο 4,8mm με σπείραμα στην περιοχή του εγγύς φλοιού standard και για αναθεώρηση και μήκη από 25 έως και 110mm με ανά 5mm διαβάθμιση, σε διάμετρο 4,8mm με σπείραμα σε όλο το μήκος της βίδας και μήκη από 25 έως και 80mm με ανά 5mm διαβάθμιση και σε διάμετρο 4mm για χρήση αποκλειστικά με ήλους διαμέτρου 8mm με σπείραμα στην περιοχή του εγγύς φλοιού και μήκη από 20 έως και 80mm με ανά 5mm διαβάθμιση.

Οι βίδες τοποθέτησης στο κεντρικό άκρο του ήλου να διατίθενται σε μεγέθη 0, 5 και 10mm.

Όλα τα εμφυτεύματα θα πρέπει να διατίθενται σε αποστειρωμένη συσκευασία με χρωματικό κώδικα.

Τα εργαλεία τοποθέτησης να είναι τέτοια που να επιτρέπουν στόχευση των περιφερικών βιδών μέσω ειδικού εξωτερικού σκοπεύτρου χωρίς την χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος προς όφελος του χειρούργου , των συνεργατών του αλλά και του ιδίου του ασθενή ενώ θα πρέπει να διαθέτουν χρωματικό κώδικα ίδιο με το εμφύτευμα για διευκόλυνση του προσωπικού κατά την εργαλιοδοσία.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

7

ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΙ ΉΛΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

8

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ

Ήλοι, κράματος τιτανίου οι οποίοι να έχουν τη δυνατότητα τοποθέτησης έως τεσσάρων βιδών κεντρικά και δύο βιδών περιφερικά σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Να έχουν κεντρική διάμετρο 11 mm και σε μήκη από 150 έως και 280 mm.

Να δέχονται βίδες 3,5 mm φλοιού , 5,0 mm και 5,3 mm σπογγώδους, με δυνατότητα κλειδώματος.

.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

9

ΑΝΑΣΤΡΟΦΟΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΣ ΉΛΟΣ ΔΙΑΦΥΣΗΣ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

10

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ, ΚΝΗΜΗΣ, ΜΗΡΙΑΙΟΥ,
ΑΥΤΟΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΔΕΣ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ

Ενδομυελικός ήλος βραχιονίου, κνήμης, μηριαίου,
αυτοασφαλιζόμενος χωρίς βίδες συγκράτησης. Να είναι αυτοεκπτυσσόμενος με πίεση φυσιολογικού ορού στο
εσωτερικό του.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

11

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΑΥΤΟΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΣ
ΧΩΡΙΣ ΒΙΔΕΣ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ

Ενδομυελικός ήλος κεντρικού μηριαίου για υποτροχαντήρια, διατροχαντήρια κατάγματα, αυτοασφαλιζόμενος χωρίς βίδες συγκράτησης, αυτοεκπτυσσόμενος, με εισαγωγή φυσιολογικού ορου στο εσωτερικό του, τόσο στο μηριαίο στέλεχος όσο και στον διαυχενικό ήλο.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

12

ΕΝΔΟΜΥΕΛΙΚΟΣ ΗΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ ΠΟΛΥ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΄Η
ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΑ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΝΗΜΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΚΟΝΔΥΛΙΑ
ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΜΗΡΙΑΙΟΥ ΑΥΤΟΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΑ

Ενδομυελικός ήλος για κατάγματα βραχιονίου πολύ κεντρικά ή περιφερικά, για κατάγματα κνήμης κεντρικά και για υπερκονδύλια κατάγματα μηριαίου. Η σταθεροποίηση στην εγγύς πλευρά του γίνεται με      βίδες συγκράτησης μέσω οδηγών, ενώ στην άπω με την έκπτυξη του.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

ΠΛΑΚΕΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

 

1

ΠΛΑΚΕΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΝΙ ΟΣΤΑ

Πλήρες σετ μικρών καταγμάτων τύπου Α.Ο. από S.S. ή τιτάνιο αποτελούμενο από:

Ø πλάκες ευθείες (DCP ή LDCP)

Ø ανατομικές πλάκες (DCP ή LDCP)

Ø τύπου T , L. Η

Ø Πλάκες Τ κάτω πέρατος κερκίδος ραχιαίας τοποθέτησης και παλαμιαίας τοποθέτησης

Ø και βίδες φλοιώδους και σπογγώδους, διαμέτρου 1.5, 2.0, 2.7mm.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

2

ΠΛΑΚΕΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΟΣΤΑ

Πλήρες σετ μικρών καταγμάτων τύπου Α.Ο. από S.S. αποτελούμενο από

Ø πλάκες ευθείες (DCP ή LDCP)

Ø 1/3 του κύκλου

Ø τύπου T και τύπου L

Ø τριφυλλοειδείς

Ø και βίδες φλοιώδους και σπογγώδους, διαμέτρου 3,5 και 4,0mm.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

3

ΠΛΑΚΕΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ / ΜΑΚΡΑ ΟΣΤΑ (ΜΗΡΟΣ, ΚΝΗΜΗ, ΒΡΑΧΙΟΝΙΟ)

Πλήρες σετ μεγάλων καταγμάτων τύπου Α.Ο. από S.S. αποτελούμενο από

Ø πλάκες στενές ευθείες (DCP ή LDCP)

Ø πλάκες φαρδιές ευθείες (DCP ή LDCP)

Ø πλάκες ½ του κύκλου

Ø πλάκες κουταλοειδείς (spoon)

Ø πλάκες τύπου T

Ø πλάκες τύπου L

Ø βίδες φλοιώδους και σπογγώδους, διαμέτρου 4,5 και 6,5mm αντίστοιχα.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

4

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ KΕΙΔΚΛΕΙΔΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΧΑΛΥΒΑ Ή ΤΙΤΑΝΙΟ ΠΕΡΙΑΘΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΒΙΔΩΝ ΤΟΥΣ

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, ανακατασκευής, 4 έως 14 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 3,5 – 4,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα μηριαίων κονδύλων, 6 έως 16 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, διαμέτρου 4,5 – 6,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα κνήμης έσω – έξω πλατώ, 3 έως 16 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, διαμέτρου 4,5 – 6,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα διάφυσης μηρού, 4 έως 20 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, διαμέτρου 4,5 – 6,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα διάφυσης κνήμης, 6 έως 16 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, διαμέτρου 4,5 – 6,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα κάτω πέρατος κνήμης – υπερφύριων (PILLON), 3 έως 15 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 3,5 – 4,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα έξω σφυρού (1/3), 3 έως 14 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 3,5 – 4,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø ειδικές ανατομικές πλάκες με πτερύγια πλαγιοολισθαίνουσες, προτοποθετούμενες της ανάταξης, μικρού όγκου, προσαρμοζόμενες. Αγκιστροειδείς ανατομικές πλάκες έσω και έξω σφυρών, δύο βημάτων, ισχυρής ακινητοποίησης. Ελασματοειδή cannulated ολισθαίνοντα άγκιστρα ισχυρής ακινητοποίησης. Οδηγοί ασφαλούς καθοδήγησης των πλακών και αγκίστρων , ειδικές βίδες.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα πτέρνης, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες τιτανίου, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 3,5 – 4,0 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø ειδικές ανατομικές πλάκες δεξιές – αριστερές για καταγμάτα κλείδας και ακρωμιοκλειδικής, κλειδούμενες, με στοπ προστασίας βραχιονίου πλέγματος.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα βραχιονίου, 6 έως 16 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες τιτανίου, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 3,5 – 6,0mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø αγκιστροειδείς ανατομικές πλάκες (ΗΟΟΚ) μικρού όγκου για κατάγματα ωλεκράνου, με ολισθαίνοντα προδιαμορφωμένα cannulated ισχυρά ελασματοειδή άγκιστρα και συμπιεστική πλάκα καθήλωσης, οδηγοί ακριβούς τοποθέτησης και βίδες συγκράτησης

Ø Πλάκες οστεοσύνθεσης ανατομικές τύπου ΜΑΥΟ. Να είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο και να δέχονται βίδες διαμέτρου 2,7 mm, 3,5 mm και 4,0 mm.Να είναι κλειδούμενες και προκυρτωμένες ώστε να εφαρμόζουν ακριβώς στην ανατομία του οστού.Να υπάρχει ειδική πλάκα για το ωλέκρανο της κερκίδας, την κεφαλή της, τον έσω και τον έξω κόνδυλο του βραχιονίου, την κορωνοειδή απόφυση και την κλείδα.Να υπάρχουν πλάκες καταγμάτων κάτω πέρατος κερκίδας ραχιαίας και παλαμιαίας εφαρμογής, αντιβραχίου, αρθρόδεσης φαλαγγικών αρθρώσεων και οστών καρπού, κάτω πέρατος κνήμης, σφυρών, περόνης, αγκώνα και κεντρικού βραχιονίου.Να είναι ανατομικές (δεξιές – αριστερές) και σε μεγέθη από 6 έως 16 οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα αντιβραχίου, 4 έως 14 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 3,5 – 4,0mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα κάτω πέρατος κερκίδας, ραχιαίας - παλαμιαίας εφαρμογής, 3 έως 15 οπών στη διάφυση, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 2,0 – 3,5 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

Ø Ειδικές ανατομικές (δεξιές – αριστερές) κλειδούμενες πλάκες, για κατάγματα άκρου ποδός και άκρας χείρας, με ειδική σχεδίαση μειωμένης επαφής με το οστούν. Οι οπές να διαθέτουν ειδικό διαμορφώσιμο σπείραμα που να συνεργάζεται με ειδικές κλειδούμενες βίδες, πολυκατευθυντικής δυνατότητας, διαμέτρου 2,0 – 2,7 mm. Να υπάρχει διαθέσιμη και σειρά βιδών κλασικής συμπίεσης με δυνατότητα εφαρμογής στις ίδιες οπές.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

5

ΠΛΑΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΤΥΛΗΣ

Πλάκες τύπου reconstruction σε διάφορα μεγέθη από 316 LVM. Θα πρέπει να διατίθεται και μεγάλος κόφτης και εργαλείο κύρτωσης των πλακών.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

6

ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΡΙΠΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ

Πλάκες περιπροθετικών καταγμάτων από ανοξείδωτο χάλυβα με οπές για βίδες και υποδοχές για χρήση πολύκλωνων συρμάτων ασφαλιζομένων με κλιπ σε 4 μεγέθη.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

7

ΠΟΛΥΚΛΩΝΑ ΣΥΡΜΑΤΑ

Πολύκλωνα σύρματα διαμέτρου 1,8mm περίπου με μεταλλικό κλιπ ασφαλείας

Σύρμα πολύκλωνο από Chrome Cobalt με κλιπ σταθεροποίησης σε διαμέτρους 1,6 και 2,0 mm.

 

8

ΑΥΛΟΦΟΡΕΣ ΒΙΔΕΣ ΜΕΡΙΚΟΥ Ή ΟΛΙΚΟΥ ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

Ø Βίδες Cancellous με αυλό, τύπου Α.Ο, με εξαγωνική κεφαλή διαμέτρου 7,0 ΜΜ αυτοκόπτουσες με κοντό σπείραμα μήκους 16mm σε μήκη που μπορεί να κυμαίνονται απο 25 έως 130mm από ανοξείδωτο χάλυβα, απόσταση μεταξύ των σπείρών 2,75mm.

Ø Βίδες Cancellous με αυλό, τύπου Α.Ο, με εξαγωνική κεφαλή διαμέτρου 7,0 ΜΜ αυτοκόπτουσες με μακρύ σπείραμα μήκους 32mm σε μήκη που μπορεί να κυμαίνονται απο 30 έως 130mm από ανοξείδωτο χάλυβα, απόσταση μεταξύ των σπείρών 2,75mm.

Ø Βίδες Cancellous με αυλό, τύπου Α.Ο, με εξαγωνική κεφαλή διαμέτρου 4,0 ΜΜ αυτοκόπτουσες μερικού σπειράματος σε μήκη που μπορεί να κυμαίνονται απο 10 έως 50mm από ανοξείδωτο χάλυβα, απόσταση μεταξύ των σπείρών 1,75mm.

Ø Οδηγοί βελόνες για βίδες αυλοφόρες από ανοξείδωτο χάλυβα με κοχλιωτό άκρο ή χωρίς.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

9

ΑΥΛΟΦΟΡΕΣ ΒΙΔΕΣ ΔΙΠΛΟΥ ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

· Αυτοσυμπιέζουσες βίδες τύπου ‘Herbert’ αυλοφόρες διαμ. 2,0 και 2,7 mm με διπλό σπείραμα (στο πάνω και στο κάτω μέρος της βίδας) αυτοτρυπανιζόμενες και αυτοκολαουζαριζόμενες από τιτάνιο σε μήκη από 10mm εως 30mm..

· Αυτοσυμπιέζουσες βίδες τύπου ‘Herbert’ αυλοφόρες διαμ. 3,0 και 4,0 mm με διπλό σπείραμα (στο πάνω και στο κάτω μέρος της βίδας) αυτοτρυπανιζόμενες και αυτοκολαουζαριζόμενες από τιτάνιο σε μήκη από 12mm έως 40mm kαι σε 20mm έως 50mm αντίστοιχα. Να έχουν ανάποδο κολαούζο στα σπειρώματα για εύκολο ξεβίδωμα

· Βίδες Αυτοσυμπιέζουσες διαμ. 2,0 mm με ενσωματωμένο οδηγό για εύκολη τοποθέτηση κατάλληλες για οστεοτομίες, και κατάγματα σε διάφορα μήκη από 10mm-15mm αυτοκολαουζαριζόμενες από τιτάνιο

· Αυτοσυμπιέζουσες βίδες διαμ. 1,8 με διπλό σπείραμα (στο πάνω και στο κάτω μέρος της βίδας) με ενσωματωμένο οδηγό για εύκολη τοποθέτηση , από τιτάνιο σε μήκη από 22mm έως 40mm κατάλληλες για οστεοτομίες, αρθροδέσεις και κατάγματα

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

10

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΣΤΕΟΣΥΝΘΕΣΗΣ

Ø Kirschner όλων των ειδών από 0,7 mm έως 4,0 mm

Ø Steinmann όλων των ειδών σε διαμέτρους από 2,0 mm – 2,3 mm– 2,8 mm - 3,0 mm - 3,2 mm - 3,5 mm - 4,0 mm - 4,5 mm - 5,0 mm και 6,0 mm και μήκος 80 έως 300 mm.

Ø Σύρματα όλων των ειδών Εύκαμπτο σύρμα απλό οστεοσύνθεσης διαφόρων παχών, από 0,2mm έως 2,0mm σε κουλούρες των 10m καθώς και με μάτι διαμ. 1,0 mm έως 1,2 mm, με τα ειδικά εργαλεία τοποθέτησης, σύσφιγξης εφαρμογής τάσης

Ø

Ø Ροδέλες βιδών

 

11

ΠΕΤΑΛΑ ΣΚΕΛΕΤΙΚΗΣ ΕΛΞΗΣ

Πέταλα σκελετικής έλξης για βελόνες έως 6,3 mm με πλάτος από 110 mm έως 150 mm και μήκος 210 mm.

 

12

ΑΓΚΥΡΕΣ

Με διάφορα ράμματα βιοαπορροφήσιμες ή Ti σε διαμέτρους 2,5 – 3,0 – 5,0 – 6,5

 

13

ΑΓΚΡΑΦΕΣ

Διαφόρων τύπων και μεγεθών από S.S. και CrCoMb

 

ΗΜΙΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ

 

1.

ΗΜΙΟΛΙΚH ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚH ΙΣΧΙΟΥ ΜΟΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Στυλεός μηριαίου ευθύς μη ανατομικός κράματος χρωμίου-κοβαλτίου-μολυβδαίνιου με κώνο 12/14, ωοειδούς διατομής με πλευρικά κοιλώματα για στροφική σταθερότητα και οπή στο εσωτερικό του περιφερικού τμήματος για τοποθέτηση επικεντρωτήρα. Να φέρει αυχενοδιαφυσιαία γωνία 137,5° και 140,0° ανάλογα με το μέγεθος της πρόθεσης. Να διατίθεται σε 6 διαφορετικά μεγέθη μήκους 120, 124, 134, 141, 147 και 150mm

Να διατίθενται μηριαίες κεφαλές με δυνατότητα μονής κίνησης σε 23 διαφορετικά μεγέθη από 38 έως και 60mm, κράματος χρωμίου-κοβαλτίου-μολυβδαίνιου, ελλειπτικού σχεδιασμού προς διευκόλυνση των εμβολοειδών κινήσεων της άρθρωσης, και διπλής κίνησης σε 21 διαφορετικά μεγέθη από 40 έως και 60mm τουλάχιστον με ανά 1mm διαβάθμιση και με δυνατότητα τοποθέτησης μεμονωμένων αυχένων (bioball system) για διόρθωση της γωνίας anti-version. Να έχει κώνο 12/14 και να συνοδεύεται από σειρά μεμονωμένων αυχένων (bioball system), οι οποίοι θα διατίθενται σε επτά τουλάχιστον διαφορετικά μήκη και σε τρεις τύπους: Σταθερής γωνίας για κώνο 12/14, μεταβλητής γωνίας για δυνατότητα διόρθωσης της γωνίας anti-version έως και 7,5° μετά την τοποθέτηση της πρόθεσης και σταθερής γωνίας για κώνο 14/16.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

2.

ΗΜΙΟΛΙΚH ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚH ΙΣΧΙΟΥ ΜΟΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.

Ημιαρθροπλαστική ισχίου μονής κίνησης χωρίς τσιμέντο με στυλεούς από τιτάνιο τουλάχιστον σε 9 μεγέθη και κεφαλές μεταλλικές από 42mm έως τουλάχιστον 54mm

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

3.

ΗΜΙΟΛΙΚH ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚH ΙΣΧΙΟΥ ΔΙΠΛΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Ημιαρθροπλαστική ισχίου διπλής κίνησης με τσιμέντο- Η μηριαία πρόθεση να είναι χωρίς κολάρο από χρωμοκοβάλτιο με αντιστροφικό πτερύγιο σε τουλάχιστον 5 μεγέθη . Ο κώνος να είναι 12/14 για κεφαλές 22,2-28—32mm. Τα κεφαλάκια να έχουν τουλάχιστον 5 μήκη αυχένων.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

4.

ΗΜΙΟΛΙΚH ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚH ΙΣΧΙΟΥ ΔΙΠΛΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Ημιαρθροπλαστική ισχίου διπλής κίνησης χωρίς τσιμέντο- Η μηριαία πρόθεση να είναι χωρίς κολάρο από τιτάνιο με επικάλυψη από μικροπορώδες τιτάνιο στο άνω 1/3 μέρος της και αντιστρεπτικό πτερύγιο σε τουλάχιστον 9 μεγέθη . Ο κώνος να είναι 12/14 για κεφαλές 22,2-28—32mm. Τα κεφαλάκια να έχουν τουλάχιστον 5 μήκη αυχένων.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

5.

ΗΜΙΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΩΜΟΥ ME ΤΣΙΜΕΝΤΟ

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

6.

ΗΜΙΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΩΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

7.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΦΑΛΗ ΚΕΡΚΙΔΟΣ MODULAR – BIPOLAR

Ανατομική πρόθεση, με γυροσκοπική κίνηση και γωνίωση κεφαλής περιμετρικά μέχρι και 15ο . Τρία μεγέθη κεφαλής από χρωμοκοβάλτιο με προτοποθετημένο ΡΕ, stem 6,5 και 7,5 mm τηλεσκοπικά εκτεινόμενο για κάλυψη οστικού ελλείμματος μέχρι 10 mm., από S.S.

ΕΝΑ (1) ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

 

1.

ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΟΣΤΩΝ

Ακρυλικό Τσιμέντο, που να εμπεριέχει αντιβιοτικό Γενταμικύνης

 

2.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΑΝΑΔΕΥΣΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΟΣΤΩΝ

Α. Σετ καθαρισμού μηριαίου αυλού με κοχλιάρια, βούρτσα και ταμπόν επιπωματισμού μηριαίου αυλού.

Β. Σύριγγα ανάδευσης και έγχυσης τσιμέντου σε κενό αέρος που συμπεριλαμβάνει και το πιστόλι τσιμέντου (cement gun)

Γ. Πώμα αυλού μηριαίου από πολυαιθυλένιο

 

3.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ & ΑΥΤΟΜΕΤΑΓΓΙΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

Συσκευή αυτομετάγγισης αίματος μετεγχειρητικά, με κατάλληλους ασκούς συλλογής αίματος

 

4.

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΛΥΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

Συσκευή πλύσης οστών και μαλακών μορίων ηλεκτρική ή μπαταρίας με κατάλληλο άκρο, και επιλογές ταχυτήτων πίεσης ψεκασμού

 

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

 

1

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΝΔΑΡΘΡΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ KAI ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

Αρθροσκοπική αντλία παροχής σταθερής ενδαρθρικής πίεσης. Να διαθέτει κατ' επιλογή ενσωματωμένη αναρρόφηση, η οποία θα συνεργάζεται απόλυτα με την αντλία προκειμένου να διασφαλίζεται η ισορροπία μεταξύ παροχής πίεσης και αναρρόφησης. Να διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής και 6 έτοιμα προγράμματα, αναλόγως της άρθρωσης και των ιδιαιτεροτήτων της, τα οποία να μπορούν να μετατραπούν σε προσωπικές ρυθμίσεις ανάλογα με την επιθυμία του χειρουργού. Να διαθέτει σειρά αναλωσίμων : παροχής υγρών, αναρρόφησης, φίλτρα αναρρόφησης, διακλάδωση παροχών τύπου Υ. Να μπορεί να δεχτεί εναλλακτικά τηλεχειριστήριο για τον εύκολο και απομακρυσμένο χειρισμό της συσκευής από τον χειρουργό.

 

2

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ

Αρθροσκοπική διαθερμία Υψηλής Συχνότητας (HF), για την κοπή μηνίσκου, πλίκας, τμημάτων θυλάκου, και αιμόσταση των ιστών της άρθρωσης, όπου κρίνεται απαραίτητο. Να διαθέτει έξοδο εύρους συχνότητας λειτουργίας μεταξύ των 500 και 1200 ohm. Ως εκ τούτου να προκαλεί την λιγότερη δυνατή νέκρωση ιστών στην άρθρωση. Να διαθέτει την επιλογή σε αρθροσκοπικά αναλώσιμα άκρα, μεταξύ αρθροσκοπικών αγγίστρων για κοπή (hooks), τεσσάρων επιλογών μήκους αυτών, και άκρου μορφής σφαίρας (ball point), για χρήση σε αιμόσταση ιστών αρθροσκοπικά.

 

3

ΚΟΠΤΙΚΑ – ΓΛΥΦΑΝΑ (SHAVER)

Αρθροσκοπικά γλύφανα σε 4 διαφορετικές διαμέτρους και σε επιλογές για ευθέα και κυρτά, αναλόγως τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του χειρουργείου. Να διατίθενται σε διάφορες επιλογές όσον αφορά την μορφολογία και το είδος του κοπτικού, ανάλογα με τον προς κοπή ιστό. Να εφαρμόζονται σε συσκευή που να μπορεί να παρέχει την δυνατότητα έτοιμων ή προσωπικών ρυθμίσεων για την ταχύτητα περιστροφής του κοπτικού, το χρονικό διάκενο μεταξύ των περιστροφών, αλλά και αν η περιστροφή θα είναι δεξιόστροφη, αριστερόστροφη, ή συνδυασμός τους(Oscillate).Η χειρολαβή των αρθροσκοπικών κοπτικών να διαθέτει ενσωματωμένη αναρρόφηση, ελεγχόμενη πλήρως μόνο με τον αντίχειρα του χειριστή.

 

4

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΜΗΝΙΣΚΟΥ

Σύστημα συρραφής μηνίσκου τεχνικής "all inside", με αποτελέσματα απόλυτα συγκρίσιμα σε σταθερότητα, με τα αποτελέσματα της τεχνικής "inside out". Να παρέχει την δυνατότητα συρραφής του μηνίσκου, με ισχυρό μη αποροφήσιμο ράμμα με “pull out strength” τουλάχιστον 9 Νewton.

Τα ράμματα της συρραφής μηνίσκου να ασφαλίζονται με έτοιμο ολισθαίνοντα κόμπο, ο οποίος θα βρίσκεται εντός της συσκευής εφαρμογής, και όχι με κάποιο εμφυτεύσιμο ασφάλισης (απορροφήσιμο ή όχι), παρέχοντας τελικό μέγεθος συρραφής 3mm.

Να διατίθεται σε δύο μορφές εργαλείου εφαρμογής, ευθύ και κυρτό, προκειμένου να παρέχει εύκολη πρόσβαση και εμφύτευση στην μηνισκική κάκωση.

Τα εργαλεία εφαρμογής του, να είναι σε αποστειρωμένη συσκευασία, και μίας χρήσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος λοίμωξης από την επαναχρησιμοποίηση των εργαλείων αυτών.

 

5

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΙΣΧΝΟΥ-ΗΜΙΤΕΝΟΝΤΩΔΟΥΣ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΔΕΣΜΗ (DOUBLE BUNDLE), ΑΠΟ ΥΛΙΚΟ PEEK

Σύστημα καθήλωσης Ισχνού και Ημιτενοντώδους τένοντα σε περιστατικά χειρουργικής αποκατάστασης ρήξης Προσθίου Χιαστού Συνδέσμου. Με την συγκεκριμένη καθήλωση να καθίσταται δυνατό με ένα μηριαίο τούννελ να παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας δύο διπλών δεσμών τενόντων (Single Tunnel - Double Bundle). Η μηριαία και η κνημιαία καθήλωση να είναι κατασκευασμένες από υλικό PEEK (Poly Ether Ether Ketone), το οποίο να είναι ακτινοπερατό, και πλήρως βιοσυμβατό. Η μηριαία καθήλωση να αποτελείται από στυλεό ο οποίος να καταλήγει σε ζεύγος πτερυγίων, τα οποία κατά την στιγμή της καθήλωσης, και με την χρήση του ειδικού εργαλείου εισαγωγής-καθήλωσης, να διατείνονται περιμετρικά της μηριαίας καθήλωσης κατά 7mm, ενώ η βάση της μηριαίας καθήλωσης να διατείνεται κατά 2mm,δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια μηριαία καθήλωση με συνολική δύναμη εξολκής 1253 Ν. Η κνημιαία καθήλωση να αποτελείται από δύο τμήματα:ειδική βίδα καθήλωσης χιαστού και διατεινόμενο σύστημα κνημιαίας καθήλωσης, αποτελούμενο από δύο πτερύγια που θα βρίσκονται σε συνεχή και ισχυρή περιμετρική επαφή με το μόσχευμα χωρίς όμως να το τραυματίζουν. Η δύναμη καθήλωσης της κνημιαίας καθήλωσης να είναι στα 1165 Ν.

Tο τελικό αποτέλεσμα να είναι διπλή δέσμη τενόντων Ισχνού και Ημιτενοντώδους, όπου τα κέντρα των δεσμών να απέχουν μεταξύ τους πρίπου 7mm, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, πλήρη διαχωρισμό της "Πρόσθιας-Έσω δέσμης"(ΑΜ) και της "Οπίσθιας-Έξω δέσμης"(PL), εξασγαλίζοντας παράλληλα και εξάλειψη της Οπίσθιας-Έξω αστάθειας.

 

6

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Το σύστημα να αποτελείται από μηριαία πλάκα και κνημιαίο δίσκο στερέωσης μοσχεύματος. Να παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα επιλογής του μοσχεύματος (τετραπλή δέσμη ισχνού – ημιτενοντώδους / επιγονατιδικού τένοντα / τένοντα τετρακεφάλου / αλλομοσχεύματα κ.άλλα) καθώς επίσης και την επιλογή μεταξύ μονού ή διπλού μηριαίου και κνημαίου τούνελ καθώς επίσης να παρέχεται πλήρη σειρά εργαλείων – οδηγών και για τις δυο τεχνικές. Η τεχνική θα πρέπει να είναι minimal invasive καθώς χρειάζεται μόνο η τομή για τη λήψη του μοσχεύματος στην κνήμη (στην περίπτωση λήψης αυτομοσχεύματος από τον ασθενή) επειδή στον μηρό δεν χρειάζεται τομή για την καθήλωση του μοσχεύματος. Παρ’ όλα αυτά η μηριαία καθήλωση θεωρείται από τις ισχυρότερες καθώς η μηριαία πλάκα θα πρέπει να καθηλώνεται εκτός του μηριαίου οστικού φλοιού. Εξαρθρική να είναι και η κνημιαία καθήλωση με τον δίσκο η οποία προσφέρει κατά την τελική καθήλωση του μοσχεύματος μια ελεγχόμενη τάση καθήλωσης με την χρήση ειδικού εργαλείου μέτρησης αυτής.

 

7

ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΟΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΜΗ ΒΙΔΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Βίδα συνδεσμοπλαστικής από υδροξυαπατίτη, χρησιμοποιούμενη σε μηρό και κνήμη, με ή χωρίς κεφαλή. Να διατίθεται σε διαμέτρους από 7 έως και 11mm, και σε μήκη από 20 έως και 40mm ανά 5mm. Να διαθέτει σειρά εργαλείων και οδηγών για την τοποθέτησή τους.

 

8

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΗΡΙΑΙΑΣ ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΙΣΧΝΟΥ-ΗΜΙΤΕΝΟΝΤΩΔΟΥΣ ΜΕ ΠΛΑΚΑ ΤΙΤΑΝΙΟΥ

Σύστημα μηριαίας καθήλωσης Ισχνού-Ημιτενοντώδους συνδέσμου σε ρήξεις Προσθίου και Οπισθίου χιαστού συνδέσμου, με πλάκα τιτανίου και συνεχόμενη προμετρημένη πολυεστερική λούπα 6 διαφορετικών διαμέτρων. Το σύστημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τεχνικές "δια του κνημιαίου τούννελ" (Τranstibial), αλλά και "δια της έσω αρθροσκοπικής διόδου" (ΑΜ Portal). Να παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα επιλογής του μοσχεύματος (τετραπλή δέσμη ισχνού – ημιτενοντώδους / επιγονατιδικού τένοντα / τένοντα τετρακεφάλου / αλλομοσχεύματα κ.άλλα) καθώς επίσης και την επιλογή μεταξύ μονού ή διπλού μηριαίου και κνημαίου τούνελ καθώς επίσης να παρέχεται πλήρη σειρά εργαλείων – οδηγών και για τις δυο τεχνικές. Η τεχνική θα πρέπει να είναι minimal invasive καθώς χρειάζεται μόνο η τομή για τη λήψη του μοσχεύματος στην κνήμη (στην περίπτωση λήψης αυτομοσχεύματος από τον ασθενή) επειδή στον μηρό δεν χρειάζεται τομή για την καθήλωση του μοσχεύματος.. Παρ’ όλα αυτά η μηριαία καθήλωση θεωρείται από τις ισχυρότερες καθώς η μηριαία πλάκα θα καθηλώνεται εκτός του μηριαίου οστικού φλοιού.

 

9

ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΘΙΟΥ - ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Τεχνητοί σύνδεσμοι (scaffolds) για αποκατάσταση προσθίου και οπισθίου χιαστού συνδέσμου με τεχνική Over the top ή μηριαίου τούνελ. Να αποτελούνται από 24 πλέξεις πολυεστέρα. Η ισχύς του συνδέσμου να είναι τουλάχιστον 3,000 N. H καθήλωση του να γίνεται με ειδικές ενδοστικές δέστρες τύπου Ούπα.

 

10

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΣΩ ΚΑΙ ΕΞΩ ΠΛΑΓΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ο συνθετικός σύνδεσμος αποκατάστασης του έξω πλαγίου να αποτελείται από 12 νήματα polyester και να καθηλώνεται με ενδοστικές δέστρες τύπου ΟΥΠΑ. Η μορφολογία των συνδέσμων να προσομοιάζει στην βιολογική.

 

11

ΤΕΝΟΝΤΙΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ (TOWS) ΓΙΑ ΑUGMENTATION.

Ο συνθετικός σύνδεσμος αποκατάστασης του έξω πλαγίου να αποτελείται από νήματα polyester και να καθηλώνεται με ενδοστικές δέστρες τύπου ΟΥΠΑ. Η μορφολογία των συνδέσμων να προσομοιάζει στην βιολογική .με δύο μοίρες

 

12

ΤΕΝΟΝΤΙΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ (TOWS) ΓΙΑ ΑUGMENTATION.

Πολυεστερικοί τεχνητοί σύνδεσμοι για ρήξεις επιγονατιδικού τένοντα, Αχίλλειου τένοντα, κορακοκλειδικού και στερνοκλειδικού συνδέσμου. Να είναι κατασκευασμένα από υλικό polyester με πλέξη Zig-Zag, αλλά συμπαγούς μορφής, με μία ή δύο μήλες εισδοχής. Να υπάρχουν δύο κατηγορίες: Μέσης αντοχής (Medium duty) και Υψηλής αντοχής (Heavy duty).

 

13

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΘΗΛΩΣΗΣ (Fixation Device) ΙΣΧΝΟΥ - ΗΜΙΤΕΝΟΝΤΟΔΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΔΕΣΜΗ.

Συνθετική ταινία από polyester με θηλιές στο κάθε άκρο. Το κεντρικό συνθετικό τμήμα να μπορεί να αφαιρείται αφήνοντας έτσι ενδαρθρικά 4-6cm αυτόλογου μοσχεύματος. Να καθηλώνεται εκτός των οστών και κάθετα επί αυτών με ενδοστικές δέστρες.

 

14

ΕΝΔΟΣΤΙΚΕΣ ΔΕΣΤΡΕΣ ΤΥΠΟΥ ΟΥΠΑ (BOLLARD)

Ενδοστικές δέστρες από άνθρακα και polysuplhone για καθήλωση των συνθετικών συνδέσμων στην κνήμη και στο μηρό. Η δύναμη εξολκής τους να υπερβαίνει τα 1000Ν.

 

15

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΗΞΕΩΝ ΑΚΡΩΜΙΟΚΛΕΙΔΙΚΗΣ

Συνθετικό μόσχευμα αποκατάστασης ρήξεων ακρωμιοκλειδικής. Να διατίθεται σε 7 διαφορετικά μήκη . Να είναι κατασκευής ικριώματος (scaffold). Να διαθέτει πλήρη σειρά εργαλείων εφαρμογής και σταθεροποίησής του. Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ανοικτή ή αρθροσκοπική επέμβαση.

 

ΟΣΤΙΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ

 

1

ΑΝΘΡΩΠΕΙΑ ΟΣΤΙΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΜΕΤΑΛΛΩΜΕΝΗ ΜΕΣΟΚΥΤΤΑΡΙΑ ΟΥΣΙΑ

Ανθρώπεια οστικά μοσχεύματα από απομεταλλωμένη μεσοκυττάρια ουσία , με κατάλληλο φορέα μη αιμολυτικό, τα οποία να διαθέτουν οστεοεπαγωγικές και οστεοκαθοδηγητικές ιδιότητες. Τα μοσχεύματα να παρέχονται αποστειρωμένα σε σετ μιας χρήσης και να παρασκευάζονται διεγχειρητικά με τη δυνατότητα ανάμιξης αίματος ή αυτόλογου μυελού των οστών. Τα μοσχεύματα να διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους, σε μορφή πάστας με ή χωρίς τρίμματα ανθρώπινου σπογγώδους οστού, σε διάφορα μεγέθη.

Όλα τα παραπάνω μοσχεύματα είναι διαμορφωμένα και αποστειρωμένα βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2004/23/EC, συμβατά με τις παγκόσμιες οδηγίες περί ασφάλειας των μεταμοσχεύσεων και με την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)

 

2

ΞΗΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ

Ξηρά ανθρώπινα μοσχεύματα για οστικά ελλείμματα σε διάφορες μορφές και σχήματα.

Όλα τα παραπάνω μοσχεύματα είναι διαμορφωμένα και αποστειρωμένα βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2004/23/EC, συμβατά με τις παγκόσμιες οδηγίες περί ασφάλειας των μεταμοσχεύσεων και με την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)

 

3

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ

Κατεψυγμένα ανθρώπινα μοσχεύματα για οστικά ελλείμματα σε διάφορες μορφές και σχήματα

 

4

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ

 

Α) ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ όγκου έως και 2,5cc

 

Β) ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ όγκου έως και 15cc

 

Γ) ΟΣΤΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ έως και 10cm

 

Δ) ΠΑΣΤΕΣ (PUTTY,GEL) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ Ογκου έως και 2,5cc

 

Ε) ΠΑΣΤΕΣ (PUTTY,GEL) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ Ογκου έως και 5cc

 

5

ΑΝΘΡΩΠΕΙΑ ΦΛΟΙΟΣΠΟΓΓΩΔΗ ΤΡΙΜΜΑΤΑ όγκου έως και 15cc

 

6

ΑΝΘΡΩΠΕΙΑ ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΤΡΙΜΜΑΤΑ<1cm, όγκου έως και 5cc

 

ΔΙΑΦΟΡΑ

 

1

ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ HALLO-VEST

 

2

ΠΕΤΑΛΑ ΚΡΑΝΙΑΚΗΣ ΕΛΞΗΣ

 

3

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ ΜΕ ΓΩΝΙΑ 90o μοιρών

Οι προσφορές θα κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου και μέχρι την τελευταία ήμερα προθεσμίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2713601741

Σας επισημαίνουμε ότι:

Οι τιμές των προσφερόμενων ειδών δεν πρέπει να ξεπερνούν τις τιμές των ειδών (για όσα είδη υπάρχουν) στο παρατηρητήριο τιμών, επίσης τα υλικά πρέπει να είναι παραδοτέα στο χώρο του Νοσοκομείου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013 13:46