1η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ "ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΑΣ & ΕΝΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ"

Σχόλια  

#6 Augustina 04-05-2020 08:24
This is a topic that is near to my heart...
Cheers! Exactly where are your contact details though?


my web page: watch wrestling online: https://wrestlingwatch.hatenablog.com/
Παράθεση
#5 KALTEQ A.E. 02-07-2019 16:58
ΘΕΜΑ: 1η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Σ», ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 9481/24-06-2019


Αξιότιμοι Κύριοι,

Στο πλαίσιο της ως άνω διαβούλευσης, και πάντα προς όφελος του αποτελέσματος της χειρουργικής επέμβασης, η εταιρεία μας προτείνει τις παρακάτω αλλαγές ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές.

Οι προτεινόμενες αλλαγές επιτρέπουν την διεύρυνση του ανταγωνισμού, καθώς επιτρέπουν την συμμετοχή περισσότερων εταιρειών προς όφελος του νοσοκομείου σας.

Συγκεκριμένα:

Στην κατηγορία ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΡΑΝΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
Α/Α 1 ζητείται: «Συνθετικό υποκατάστατο οστού από ακριλική ρητίνη σε μορφή σκόνης και θειικό βάριο και υπεροξείδιο του βενζολίου σε υγρή μορφή.»

Η παραπάνω προδιαγραφή είναι φωτογραφική και παραπέμπει σε συγκεκριμένο υλικό. Προτείνουμε να διαμορφωθεί στην προδιαγραφή ο όρος «από ακριλική ρητίνη σε μορφή σκόνης και θειικό βάριο» και να αντικατασταθεί με τον όρο «σε μορφή ακρυλικής σκόνης» καθώς και ο ο όρος «υπεροξείδιο του βενζολίου σε υγρή μορφή» με τον όρο «η οποία να αναμιγνύεται με υγρό» και ως εκ τούτου προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως εξής:

«Συνθετικό υποκατάστατο οστού μορφή ακρυλικής σκόνης η οποία να αναμιγνύεται με υγρό.»

Στην κατηγορία ΣΕΤ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ:
Α/Α 4 ζητείται: «Βαλβίδα αυτορυθμιζόμενη.»

Η παραπάνω προδιαγραφή είναι άκρως φωτογραφική και παραπέμπει σε συγκεκριμένο υλικό. Προτείνουμε να διαμορφωθεί στην προδιαγραφή ο όρος «αυτορυθμιζόμεν η» και να αντικατασταθεί με τον όρο «ή εξωτερικά ρυθμιζόμενη με την απαραίτητη συνοδεία του ανάλογου προγραμματιστή» και ως εκ τούτου προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως εξής:

«Βαλβίδα αυτορυθμιζόμενη ή εξωτερικά ρυθμιζόμενη με την απαραίτητη συνοδεία του ανάλογου προγραμματιστή. »

Στην κατηγορία ΣΕΤ ΥΛΙΚΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑΣ:
Α/Α 3 ζητείται: «ΣΕΤ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΥ. Σετ αποτελούμενο από αντιμικροβιακό καθετήρα και σάκο συλλογής ΕΝΥ.»

Προτείνουμε να διαμορφωθεί ο όρος «αντιμικροβιακό καθετήρα» για να επιτραπεί η ευρεία συμμετοχή των εταιρειών, και να αντικατασταθεί με τον όρο «με ή χωρίς αντιμικροβιακό καθετήρα». και ως εκ τούτου προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως εξής:

«ΣΕΤ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΥ. Σετ με ή χωρίς αντιμικροβιακό καθετήρα και σάκο συλλογής ΕΝΥ.»

Στην κατηγορία ΑΙΜΟΣΤΑΤΙΚΑ ζητείται: «Αιμοστατικά σε μορφή σκόνης ή γέλης συμβατά με χρήση στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό»

Η παραπάνω προδιαγραφή ζητάει δύο διαφορετικής φύσης αιμοστατικά σκόνη και γέλη, τα οποία έχουν διαφορετικό εύρος τιμής. Προτείνουμε το διαχωρισμό της παραπάνω προδιαγραφής σε 2 διαφορετικές κατηγορίες έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο τι θα προσφέρουν οι προμηθεύτριες εταιρείας ανάλογα με την γκάμα προϊόντων τους. Ως εκ τούτου προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως εξής:

«1. Αιμοστατικά σε μορφή σκόνης συμβατά με χρήση στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό σε συσκευασία του 1gr.
2. Αιμοστατικά σε μορφή γέλης συμβατά με χρήση στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.»


Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.
Παράθεση
#4 KALTEQ MEDICAL A.E. 02-07-2019 16:21
ΘΕΜΑ: 1η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Σ», ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 9481/24-06-2019


Αξιότιμοι Κύριοι,

Στο πλαίσιο της ως άνω διαβούλευσης, και πάντα προς όφελος του αποτελέσματος της χειρουργικής επέμβασης, η εταιρεία μας προτείνει τις παρακάτω αλλαγές ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές.

Οι προτεινόμενες αλλαγές επιτρέπουν την διεύρυνση του ανταγωνισμού, καθώς επιτρέπουν την συμμετοχή περισσότερων εταιρειών προς όφελος του νοσοκομείου σας.

Συγκεκριμένα:

Στην κατηγορία ΣΕΤ ΥΛΙΚΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑΣ:
Α/Α 1 ζητείται: «Κλωβοί ΟΜΣΣ PLIF από PΕΕΚ σε πλήρη σειρά μεγεθών ύψους 7 έως 14 mm και μήκος από 22 έως 26 mm συνοδευόμενα από τα απαραίτητα εργαλεία, φακοειδούς και σφηνοειδούς σχήματος .»

Προτείνουμε να διευρυνθεί το εύρος των διαστάσεων ύψους και μήκους ώστε να επιτραπεί η ευρεία συμμετοχή των εταιρειών, και ως εκ τούτου προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως εξής:

«Κλωβοί ΟΜΣΣ PLIF από PΕΕΚ σε πλήρη σειρά μεγεθών ύψους 7 έως 17 mm και μήκος από 20 έως 28 mm συνοδευόμενα από τα απαραίτητα εργαλεία, φακοειδούς και σφηνοειδούς σχήματος .»

Α/Α 2 ζητείται: «Κλωβοί ΑΜΣΣ από PΕΕΚ σε διάφορα ύψη και μήκη με οδοντωτή επιφάνεια με καρφίδες τιτανίου αυτοκλειδούμενα . Λορδωτικά με markers τιτανίου και συνοδευόμενοι με αντίστοιχο ανθρώπινο μόσχευμα και εργαλεία τοποθέτησης.»

Για την διεύρυνση του ανταγωνισμού και τη δυνατότητα ευρείας συμμετοχής των εταιρειών, προτείνουμε να διαμορφωθεί στην προδιαγραφή ο όρος «επιφάνεια με καρφίδες τιτανίου» και να αντικατασταθεί με τον όρο «επιφάνεια με καρφίδες τιτανίου ή με λεπίδες τιτανίου» και ως εκ τούτου προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως εξής:

«Κλωβοί ΑΜΣΣ από PΕΕΚ σε διάφορα ύψη και μήκη με οδοντωτή επιφάνεια με καρφίδες ή λεπίδες τιτανίου αυτοκλειδούμενα . Λορδωτικά με markers τιτανίου και συνοδευόμενοι με αντίστοιχο ανθρώπινο μόσχευμα και εργαλεία τοποθέτησης.»

Στην κατηγορία ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ζητείται: «Σετ αναλώσιμων για κοπή οστού και όγκου. Σωληνώσεις μιας χρήσης (αποστειρωμένες ) με ρύγχος κοπής τιτανίου αιχμηρό σε διάφορους τύπους.»

Όπως και στην κατηγορία ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘ ΗΣΗΣ προτείνουμε να προστεθεί στην προδιαγραφή η φράση «Να είναι συμβατό με το ήδη υπάρχον αγορασμένο μηχάνημα του νοσοκομείου MISONIX SONASTAR FS 1000 RF, serial number: FSE-04302» και ως εκ τούτου προτείνουμε η προδιαγραφή να διαμορφωθεί ως εξής:

«Σετ αναλώσιμων για κοπή οστού και όγκου. Σωληνώσεις μιας χρήσης (αποστειρωμένες ) με ρύγχος κοπής τιτανίου αιχμηρό σε διάφορους τύπους. Να είναι συμβατό με το ήδη υπάρχον αγορασμένο μηχάνημα του νοσοκομείου MISONIX SONASTAR FS 1000 RF, Serial Number: FSE-04302»
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.
Παράθεση
#3 ATRON HEALTH A.E. 02-07-2019 13:31
ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ
Παρακαλούμε, όπως ληφθούν υπόψη της επιτροπής αξιολόγησης οι παρακάτω παρατηρήσεις:
Να διατίθενται: Σωληνώσεις μιας χρήσης (σε αποστειρωμένη συσκευασία).
Ρύγχος κοπής για σκληρά μηνιγγιώματα και όγκους κατασκευασμένο από τιτάνιο. Nα είναι αιχμηρού σχήματος, μεγάλης διαμέτρου 2,5mm τουλάχιστον. Nα διατίθεται σε αποστειρωμένη εργοστασιακή συσκευασία. Να διατίθεται σε τουλάχιστον επτά (7) διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με τις ανάγκες του χειρουργείου. Ρύγχος κοπής κατασκευασμένο από τιτάνιο, με δυνατότητα κοπής 360°. Nα διατίθεται σε αποστειρωμένη εργοστασιακή συσκευασία. Να διατίθεται σε τουλάχιστον οκτώ (8) διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με τις ανάγκες του χειρουργείου. Τα αναλώσιμα να είναι συμβατά με το ήδη υπάρχον μηχάνημα. Η συμβατότητα και η γνησιότητα αυτών να αποδεικνύεται με τα ανάλογα Πιστοποιητικά του Οίκου Εξωτερικού.
Παράθεση
#2 JOHNSON & JOHNSON ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ 02-07-2019 12:39
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι προδιαγραφές των αιμοστατικών που τίθενται στη διενέργεια «1ης δημόσιας διαβούλευσης τεχνικών προδιαγραφών για προμήθεια «διατάξεων ενδοσκοπίας και ενδοχειρουργική ς CPV: 33168000-5», τοποθετούν δύο διαφορετικά είδη (αιμοστατικών) προϊόντων, των αιμοστατικών σε μορφή σκόνης και των αιμοστατικών σε μορφή γέλης, τα οποία διαφέρουν ως προς τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης, την κλινική αποτελεσματικότ ητα, και τελικώς ως προς το είδος της αιμορραγίας που στοχεύουν να αντιμετωπίσουν, στην ίδια προμηθευτική κατηγορία, και συνεπώς καλούν για την προμήθεια και τιμολογιακή τους σύγκριση εσφαλμένα.

Η διαφορά χρήσης των παραπάνω προϊόντων που ζητά η διαβούλευση, φαίνεται και από το διαφορετικό αριθμό μητρώου στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η απορροφήσιμη αιμοστατική σκόνη χοίρειας ζελατίνης έχει παρατηρητήριο τιμών 55.1.1.11 με τιμή 64.8€ / γραμμάριο, ενώ τα αιμοστατικά γέλης με θρομβίνη έχουν αριθμό μητρώου στο παρατηρητήριο τιμών τον 55.1.3.13 με τιμή 274€ ανά τεμάχιο. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την κατάταξη του παρατηρητηρίου τιμών, η αιμοστατική σκόνη είναι στην κατηγορία των απορρηφήσιμων αιμοστατικών παραγόντων ενώ η αιμοστατική γέλη (ζελατίνη) ανήκει στην κατηγορία των βιολογικών μέσων, λόγω της ύπαρξης θρομβίνης.

Επίσης, καλούμε να διασαφηνιστεί εάν θέλετε την προμήθεια αιμοστατικών γέλης με θρομβίνη ή απλής αιμοστατικής γέλης χωρίς θρομβίνη, η οποία δεν φαίνεται να ανήκει στο παρατηρητήριο τιμών αυτή τη στιγμή.
Παράθεση
#1 RONTIS HELLAS AEBE 27-06-2019 09:11
Σχετικά με την πρόσκληση υποβολής τεχνικών προδιαγραφών αρ.πρωτ. 9481 παραθέτουμε κατωτέρω τις τεχνικές προδιαγραφές της εταιρίας μας

ΑΙΜΟΣΤΑΤΙΚΑΑιμοστατικό σε μορφή σκόνης ή γέλης με αντισυμφητική ιδιότητα
Προσφέρουμε
αιμοστατικό σε μορφή σκόνης ή γέλης από άμυλο πατάτας το οποίο είναι απόλυτα βιοσυμβατό. Είναι αποτελεσματικό μετά από απευθείας τοποθέτηση στην περιοχή του τραύματος και δρα σε μερικά δευτερόλεπτα. Η συσκευασία του επιτρέπει την εύκολη, ασφαλή και αποτελεσματική τοποθέτηση τόσο σε ανοιχτές και όσο και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις διότι διατίθεται με ειδικό απλικατέρ, με εργονομική λαβή συμβατό με τροκάρ 5mm και με εύκαμπτο άκρο για ευκολότερη εφαρμογή. Eπίσης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως αντισυμφητικό αν το αναμείξεις με 8-15ml φυσιολογικό ορό ανά 1 γραμμάριο καθώς η σκόνη μετατρέπεται σε γέλη και αποκτά αντισυμφητική δράση. Διατίθεται σε συσκευασία του 1g, 3g, 5g & 9 g. Έχει εφαρμογή σε επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, καρδιοχειρουργι κής, νευροχειρουργικ ής, εγκεφάλου, γυναικολογικές, ουρολογικές, σε ορθοπεδικές επεμβάσεις & τραύματος, σε αγγειοχειρουργι κές όπως επίσης και σε περιστατικά σοβαρών εγκαυμάτων.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση