ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Σχετικά με την διαδικασία έκδοσης Ηλεκτρονικής Γνωμάτευσης από το Εξωτερικό Ιατρείο του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝ Τρίπολης, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Ισχύει η ως τώρα διαδικασία της λήψης παραπομπής στο τηλέφωνο 2713601928, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη , εργάσιμες ώρες.
  2. Όλες οι γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί έως και 31.10.2018, ισχύουν κανονικά μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.
  3. Όλες οι υπόλοιπες χειρόγραφες γνωματεύσεις ισχύουν έως και 30.6.2019 και χρειάζεται να αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές.
  4. Τα βήματα που ακολουθούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για την έκδοση της Η.Γ. είναι:

Α. Συντάσσεται από τον θεράποντα Ιατρό Ηλεκτρονικό Αίτημα προς τον ΕΟΠΥΥ, με τα στοιχεία του ασθενούς, όπως αυτά ζητούνται από το σύστημα, και την Θεραπευτική Πρόταση του ιατρού.

Β. Το Αίτημα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στους Ελεγκτές Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα αποφασίσουν σχετικά με την έγκριση ή μη του αιτήματος, εντός ενός μηνός.

Γ. Σε περίπτωση έγκρισης του Αιτήματος, εκτυπώνεται από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα η Ηλεκτρονική Γνωμάτευση, η οποία δίνεται στον ενδιαφερόμενο, αφού υπογραφεί από τον θεράποντα Ιατρό και σφραγιστεί από το Νοσοκομείο.

Δ. Αυτό το τελευταίο έγγραφο είναι που πρέπει να προσκομιστεί στο Ταμείο σας.

  1. Για την σύνταξη του Ηλεκτρονικού Αιτήματος ( βήμα Α ), πέρα από την φυσική σας παρουσία στο Ιατρείο, παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας, σε μορφή αρχείου PDF, όλα τα έγγραφα που περιγράφουν την κατάσταση του παιδιού ( Δείκτη Νοημοσύνης, αξιολόγηση ΚΕΣΥ, Λογοθεραπευτική και Εργοθεραπευτική αξιολόγηση, Κυτταρογενετικό έλεγχο, Ιατρικές γνωματεύσεις για άλλες νόσους/ σύνδρομα, Γνωματεύσεις Μαγνητικών/ΗΕΓραφημάτων κλπ ), ώστε να επισυναφθούν στο Ηλεκτρονικό Αίτημα. Μπορείτε επίσης να αποστέλλετε τα ως άνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., υπ’όψιν του θεράποντος ιατρού σας. Για την διαφύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι τα απεσταλμένα αρχεία διαγράφονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αμέσως μετά την λήψη τους και την αποθήκευσή τους στο ατομικό απόρρητο αρχείο του κάθε ασθενούς.
  1. Για να παρακολουθείτε την πορεία του αιτήματός σας παρακαλείσθε να εγγραφείτε στον Ιστότοπο: www.eopyy.gov.gr ΕΟΠΥΥ→ ΠΟΛΙΤΕΣ→ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ → ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ με τους κωδικούς TAXISNET.
  1. Λόγω του αυτονόητου ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου εργασίας του Τμήματός μας, η αναμονή για εξέταση, μετά από την λήψη της παραπομπής σας , έχει πλέον αυξηθεί στους 6 μήνες. Προηγούνται πάντοτε τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης θεραπευτικής/ ιατρικής αντιμετώπισης.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και την κατανόηση.