Την Πέμπτη 19/07 στο γραφείο του Διοικητική του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Τομάρα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνέντευξη Τύπου για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσημάτων που μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Επιμελητής Α’ και Πορϊστάμενος του τμήματος επειγόντων περιστατικών του ΓΝ Τρίπολης, πραγματοποίησε μια ενημέρωση για την μετάδοση νοσημάτων από την δραστηριότητα των κουνουπιών. Έγινε αναφορά για τα είδη των νοσημάτων, τον τρόπο μετάδοσης και τα συμπτώματα όσων προσληφθούν από τους συγκεκριμένους ιούς.

Στη συνέχεια ο κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιατρός Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, Διευθυντής του ΕΣΥ και μέλος της επιτροπής τροπικών νόσων του Υπουργείου Υγείας. Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των κουνουπιών, ενώ παράλληλα έκανε μια αναφορά στα είδη κουνουπιών και στα κρούσματα που τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί στη χώρα μας.

Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε και στα ουσιαστικά προγράμματα αντιμετώπισης κουνουπιών και φυσικά των συγκεκριμένων κρουσμάτων από ελονοσία, και τους ιούς Δυτικού Νείλου και Ζίκα, που έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα τόσο στη χώρα μας όσο και ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοπονήσου.