Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και τους πολίτες από τον Διοικητή του Γ.Ν.Τ. κ. Πέτρο Τομάρα.

Κατά την έναρξη της συνέντευξής του, ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κ. Πέτρος Τομάρας, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των υπολοίπων νοσοκομείων και του Παναρκαδικού, αφενός μεν με το προσωπικό και εφετέρου δε με τους Διοικητές, καθώς επίσης και στην καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει με την πρωτοβάθμια φροντίδα, εννοώντας τα ΤΟΜΥ, τα κέντρα Υγείας, τους εξωτερικούς γιατρούς και ιδιαίτερα με τους πολίτες.

Συνεχίζοντας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι, προς όφελος των πολιτών πραγματοποιείται εξ άλλου και αυτή η παρουσίαση σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν για την σωστή πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Εν συνεχεία, ως Περιφερειακό νοσοκομείο, έδωσε κάποια στοιχεία για το 2018 και σε ειδικότητες που είναι μοναδικές στην Περιφέρεια όπως: 

  • Γναθοπροσωπική Χειρουργική

  • Νευροχειρουργική

  • Βραχεία Νοσηλεία στο Παθολογικό. 

  • Ορθοπεδική Κλινική  

Το 60% των ασθενών είναι από την Αρκαδία και το 40% από αυτές τις ειδικότητες προέρχονται από τους γύρω νομούς, δίνοντας λεπτομερή στοιχεία.

Πρέπει ακόμα να αναφερθεί ότι υπάρχουν κλινικές που οι ασθενείς από νομούς εκτός Αρκαδίας πλησιάζουν σε αριθμό, είτε και ξεπερνούν εκείνους εντός του νομού.

Ως απότελεσμα, μπορούμε να συμπεράνουμε πως το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αποτελεί Κεντρικό κόμβο για την Εξυπηρέτηση των κατοίκων της Πελοποννήσου, προσφέροντάς τους, υπηρεσίες μοναδικές στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στους επικουρικούς γιατρούς, ενημερώνοντας ότι, ύστερα από μία τιτάνια προσπάθεια όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, οι επικουρικοί σε διάστημα ενάμιση μήνα, αντικαταστάθηκαν και από σήμερα θα υπάρχουν στο νοσοκομείο, ένας γυναικολόγος, ένας αιματολόγος και ένας καρδιολόγος. Δεν έγινε όμως καμία αίτηση για την ειδικότητα της ακτινοδιαγνωστικής.

Με μία έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους γιατρούς με την συγκεκριμένη ως άνω ειδικότητα, έκλεισε την συνέντευξή του ο Διοικητής του Γ.Ν.Τ, "εάν κάποιοι γιατροί έχουν τα απαραίτητα προσόντα να προσληφθούν ως επικουρικοί στο νοσοκομείο μας μπορούν να κάνουν αίτηση στην Πάτρα, για να τους προσλάβουμε".