Μήνυμα Διοικητή του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στον κεντρικό κόμβο του  Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Όλο το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό, είμαστε στη διάθεσή σας για θέματα υγείας ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό με τις αρμοδιότητές μας, σας απασχολεί.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι εργαζόμαστε εντατικά με διαφάνεια και αξιοκρατία, για τη προαγωγή της υγείας στην περιοχή μας, με τη χρήση της οργάνωσης και της πληροφορικής, καταπολεμώντας τη σπατάλη χωρίς συμβιβασμό και χωρίς καμία ανοχή, ώστε να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα ασφαλές και βιώσιμο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους αδιακρίτως τους λήπτες των υπηρεσιών υγείας και κυρίως του νομού μας. Επίσης, συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην προαγωγή και την πρόληψη υγείας. Παράλληλα, χρέος μας είναι να στηρίζουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το προσωπικό το οποίο εργάζεται σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η προσπάθειά μας αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει η πατρίδα μας για την αντιμετώπιση της κρίσης και πρέπει να συμβάλουμε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του στη προσπάθεια αυτή.

Οι πολίτες της Τρίπολης, της Αρκαδίας, αλλά και των όμορων νομών πρέπει να αισθάνονται σίγουροι για την υγειονομική τους κάλυψη, την ασφαλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας και αυτό είναι δική μας υποχρέωση να το εξασφαλίζουμε. Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους αδιακρίτως τους πολίτες. Εργαζόμαστε σκληρά και συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ύπαρξη ενός ασφαλούς και ποιοτικού συστήματος υγείας σε μια περιοχή, εκτός των άλλων, αποτελεί έναν βασικό παράγοντα ο οποίος συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Και με αυτήν την έννοια ή υγεία είναι ένα κρίσιμο θέμα για όλους μας και δεν επιτρέπεται να γίνεται πεδίο κομματικών, τοπικών και οικονομικών ανταγωνισμών.

Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε αρωγό την Ελληνική Πολιτεία η οποία χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας οι οποίοι από το υστέρημα ή το περίσσευμά τους χρηματοδοτούν δράσεις – κυρίως εξοπλισμό του Νοσοκομείου μας. Οι δωρεές αυτές έχουν μεγάλη σημασία για το Νοσοκομείο όχι μόνο διότι το ενισχύουν οικονομικά, αλλά κυρίως διότι ενεργοποιούν πολλαπλασιαστικά όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του σε νέες και καινοτόμες δράσεις.

Στόχος μας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση, η ανταλλαγή απόψεων, επωνύμως, και η παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών που μειώνουν τη γραφειοκρατία και προάγουν τη διαφάνεια.

Πιστεύουμε ότι πέρα από την πληροφόρηση που θα παρέχεται, οι σελίδες αυτές θα αποτελέσουν βήμα γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, επωνύμως, μεταξύ των πολιτών χρηστών των υπηρεσιών υγείας του ιατρικού, νοσηλευτικού, και διοικητικού προσωπικού των δημόσιων μονάδων υγείας του νομού μας. Η προσδοκία μας είναι να αφιερώσουμε τις γνώσεις και τις σκέψεις μας στην αναζήτηση του πιο ποιοτικού, αποτελεσματικού και κοινωνικά δίκαιου τρόπου με τον οποίο θα παρέχουμε υπηρεσίες υγείας στους συμπατριώτες μας.

Υιοθετούμε λοιπόν, τις νέες τεχνολογίες, προχωράμε στην κοινωνία της πληροφορίας και αλλάζουμε νοοτροπία, γινόμαστε εξωστρεφείς αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, την ταυτότητά μας, τη λαϊκή μας κληρονομιά και τις αξίες μας, όπως η λογική, το μέτρο, η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά.

Καλή περιήγηση...

Πέτρος Τομάρας

Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης